0
Terug naar overzicht

Het effect van een rouwmassage

24/09/2020
Redactie
Delen:
rouwmassage

We weten allemaal dat een massage een fijne manier is om even helemaal te ontspannen en tot rust te komen. Ze zeggen niet voor niets dat een ontspanningsmassage een ware traktatie is voor je lichaam en geest. Nu we het toch over massages hebben, wist je dat er speciale rouwmassages bestaan? Maak je maar geen zorgen als jouw antwoord hierop 'nee' is, want wij hebben voor jou uitgezocht wat een rouwmassage inhoudt en wat het effect ervan is. Dus... Lees vooral verder!

Wat is een rouwmassage?

Rouw en verlies kunnen gepaard zeer intense gevoelens met zich meebrengen. Een rouwmassage kan in deze situatie de nodige ontspanning bieden, die je wel kunt gebruiken als je in rouw bent. De aanraking bij dit soort massages kun je in een intensieve periode van verdriet als troostend ervaren. Via aanraking kun je je bewust worden van jezelf, je opgekropte gevoelens en de emoties die het verlies teweeg brengt. 

Corinne de Graaf van Rouwen met Compassie biedt lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en neemt tijdens haar sessies altijd het lichaam als uitgangspunt. Waar voel je je verdriet? Dit is één van de belangrijke vraagstukken die zij onder andere behandelt tijdens de sessie(s). Corinne kan de rouwmassage in een vertrouwde omgeving geven, zoals bij jou thuis, maar biedt ook de mogelijkheid om het een mantelzorger aan te leren. 

Waarom een rouwmassage?

Dat rouwen na een verlies zwaar is, valt niet te ontkennen. Of het nou gaat om het verlies van een dierbare, een baan, een vriendschap, je gezondheid of elk ander verlies. Rouwen vergt veel energie, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Denk bijvoorbeeld aan gespannen spieren, een hoge bloeddruk, depressie, concentratieverlies, prikkelbaarheid en rusteloosheid... Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de lichamelijke en geestelijke symptomen die rouw met zich mee kan brengen. Natuurlijk rouwt elk individu anders en ervaart een ieder rouw op zijn of haar eigen manier. Niet iedereen krijgt na een verlies namelijk te maken met de hiervoor benoemde symptomen. Voor de mensen die helaas wel te maken krijgen met één of meerdere lichamelijke en/of psychische klachten, kan een rouwmassage helpen bij het vinden van meer rust en een ontspannen lichaam en geest.

Het effect van een rouwmassage

In het artikel 'Leven in het nu: mindfulness bij rouw' heb je al kunnen lezen op welke manier mindfulness toegepast wordt om rust te vinden tijdens het rouwproces en wat het effect ervan is. Ook een rouwmassage biedt voor velen een uitkomst om van de spanningen af te komen. Een rouwmassage heeft namelijk effect op diverse fysieke aspecten; onder andere de spieren, de organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Daarnaast worden rouwmassages niet alleen aangeraden wanneer je behoefte hebt aan ontspanning, maar ook om specifieke blokkades aan te pakken en significante veranderingen in je leven te helpen aanvaarden. Zodra je hiermee aan de slag gaat, kun je pas achterhalen wat je écht nodig hebt om weer een stap vooruit te kunnen zetten in je rouwverwerkingsproces.

En... Ben jij al overtuigd om je eerste rouwmassage in te plannen?

Bron: Rouwen met Compassie

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar ontspanning tijdens jouw rouwproces? Neem dan contact op met onderstaande leveranciers.
Bekijk meer rouwcoaches

Reacties (1)

Reactie van Eliane Roofthooft op 2 feb. 2023 18:44
"waar kan ik de opleiding rouwmassage volgen?? Ik woon in België; Ben massagetherapeut, Reiki behandelaar/ leraar; voetreflexoloog . Ik ben ook vrijwilliger bij Pallium die mantelzorgers bij palliatieve mensen ondersteunt . alvast bedankt"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje