0
Terug naar overzicht

Fotolint als aankleding bij de uitvaart

03/02/2022
Redactie
Delen:
een fotolint als aankleding bij de uitvaart

Als je de ruimte waar de uitvaartceremonie plaatsvindt graag wat persoonlijker zou willen maken, dan is dit wellicht een goed idee: een fotolint als aankleding bij de uitvaart. Je ziet dit regelmatig bij andere gelegenheden, zoals een bruiloft of verjaardag. Maar het past ook goed bij een uitvaart. Zeker als je deze graag warm wil aankleden. Zo geef je iedereen de gelegenheid om vastgelegde levensmomenten van de overledene met elkaar te delen en eventueel met elkaar te bespreken.

Benodigdheden voor een fotolint als aankleding bij de uitvaart

Vind je dit een goed idee? Dan volgt hier stapsgewijs een korte instructie om aan de slag te gaan:

  1. Leg je idee voor aan de locatie om te kijken of het geen probleem is en vraag welk bevestigingsmateriaal je kunt gebruiken.
  2. Vraag vrienden, familie en kennissen die naar de uitvaart komen om een of meerdere mooie foto’s mee te nemen van de overledene. Je kunt hen eventueel ook vragen om de foto's digitaal met je te delen, zodat je deze zelf kunt laten afdrukken.
  3. Zorg eventueel dat je zelf alvast wat foto’s bij elkaar zoekt zodat je zeker weet dat er voldoende foto’s zijn.
  4. Koop een mooi lint, wasknijpers, bevestigingsmateriaal, een aantal pennen en etiket stickers.
  5. Op de locatie waar de uitvaart plaatsvindt, kun je voorafgaand aan de ceremonie een lijn spannen. Of vraag of de uitvaartondernemer dit vooraf kan regelen in samenspraak met de locatie.
  6. Leg bij de wasknijpers en stickers een korte instructie neer, zodat mensen weten wat de bedoeling is of laat de uitvaartondernemer vooraf uitleggen wat de bedoeling is. Vraag hen tevens hun adres op de adressticker te plaatsen en deze op hun eigen foto(‘s) te plakken.

Een mooie levensloop aan een lint

Het resultaat is een mooie levensloop van je dierbare aan een lint. Zodra de ceremonie begint hangt er een lijn met foto’s, wat een mooie indruk geeft van iemands leven. Daarnaast fleurt een fotolint de locatie meteen wat op en zorgt deze voor een persoonlijke sfeer. Doordat iedereen adresgegevens heeft achtergelaten kun je de foto’s later terugsturen. Doe daar eventueel een persoonlijk bedankje bij.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje