0
Terug naar overzicht

Originele uitvaartbedankjes

02/07/2017
Redactie
Delen:
Originele uitvaartbedankjes

Als de uitvaart ten einde loopt wil je de gasten wellicht nog persoonlijk bedanken voor hun aanwezigheid. Je kunt bij iedereen langs lopen, maar daar is niet altijd de tijd en de ruimte voor. Zeker als het heel druk is. Een passende oplossing kan dan zijn om de gasten iets kleins mee te geven als dank voor hun aanwezigheid, maar tegelijkertijd ook als herinnering aan de overledene. Denk bijvoorbeeld aan een favoriet item van de overledene, zoals muziek, eten of foto’s. Deze zogenaamde uitvaartbedankjes kun je een creatieve invulling geven waardoor ze een mooi aandenken vormen om mee te geven. Wij geven een aantal tips.

Tips voor originele uitvaartbedankjes

 • Planten of bloemen: geef iedereen een bloembol of zaadjes mee om te planten in de tuin of in een pot. Zo kunnen ze iets moois zien opbloeien. Denk bijvoorbeeld aan de favoriete bloem van de overledene of een vergeet-mij-nietje.
 • Muziek: maak een Greatest Hits lijst met zijn of haar favoriete muziek en zet dit op een CD, YouTube of Spotify en deel de gasten hierin. Op het moment dat ze het even zwaar hebben, kunnen ze de muziek aanzetten en genieten van deze muziek. Ook kun je iedereen voor de uitvaart een nummer laten insturen die een herinnering vormt aan de overledene en hier een compilatie van maken.
 • Film: zet een film in elkaar van mooie momenten uit het leven van de overledene. Deze kun je op een DVD meegeven of je kunt iedereen een mooie kaart met een link geven die leidt naar bijvoorbeeld de video op YouTube.
 • Foto: Maak een mooie collage van foto's van de overledene, bijvoorbeeld van mooie levensmomenten. Of neem de mooiste foto en druk deze af op canvas, op een beker of een ander product.
 • Boek of gedichtenbundel: het lievelingsboek of de favoriete gedichten van de overledene kunnen ook een mooi uitvaartbedankje vormen.
 • Quote: verwerk een bekende uitspraak of een stopwoord van de overledene op iets als een beker, canvas, sieraad of ansichtkaart.
 • Persoonlijke brief: als afleiding op een ziektebed kun je aan iedereen die je lief hebt een brief opstellen; een mooi persoonlijk gebaar.
 • Eten & drinken: liefde gaat door de maag, dus waarom niet de lievelingskoekjes of snoepjes van de overledene meegeven aan de gasten?
 • Kaars: je kunt ook een kaars die bij de overledene past aan de gasten meegeven. Denk aan een bepaalde kleur kaars, een geurkaars of een kaars van bijenwas.
 • Wist je dat: maak een lijst met leuke feitjes over de overledene, bundel deze op een creatieve manier, bijvoorbeeld in de vorm van een klein boekje.
 • Vingerafdruk: verwerk de vingerafdruk van de overledene op een steen of een ander voorwerp; zo creëer je een heel persoonlijk aandenken.

Heb jij nog tips voor originele uitvaartbedankjes die niet in het lijstje hierboven staan? Laat het dan in een reactie onder het artikel weten!

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Willy op 4 feb. 2024 22:29
"Ik ben rb en wil graag tijdens een beurs de mensen een zakje zonnenbloem zaadjes meegeven. Met mijn visitekaartje. Weten jullie een mooie tekst welke ik erbij kan doen?"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje