0
Terug naar overzicht

Koekjes als uitvaartbedankje

07/01/2016
Redactie
Delen:
koekjes als uitvaartbedankje

De uitvaart is voorbij en het moment breekt aan dat de gasten langzaam het pand gaan verlaten. Natuurlijk ben je elk persoon dankbaar dat hij of zij op deze dag aanwezig was. Je dankbaarheid kun je laten blijken door het geven van een uitvaartbedankje bij het afscheid. Wat dacht je bijvoorbeeld van koekjes als uitvaartbedankje?

Everybody loves cookies

Jong of oud, man of vrouw: koekjes zijn vrijwel geschikt voor iedereen. Het fijne aan deze smakelijke goedjes is het feit dat ze niet heel duur zijn en je ze in grote hoeveelheden kunt aanschaffen/bestellen. Het kan ook een heel passend bedankje zijn als de persoon in kwestie erg van koekjes hield.

In een mooi omhulsel

Je kunt jouw koekjes los geven, maar ook verstoppen in een mooie verpakking. Hebben jullie bijvoorbeeld een ecologische uitvaart gehad? Ga dan voor koekjes in ecologische, papieren zakjes. Was de decoratie van de uitvaart in een bepaalde kleur doorgevoerd? Gebruik deze kleur in de presentatie van je koekjes. Bijvoorbeeld met een gekleurd lint.

Persoonlijke koekjes als uitvaartbedankje

Je kunt deze lekkernij ook een persoonlijke touch meegeven. Zo kun je bij meerdere bedrijven jouw koekjes laten personaliseren met een mooie tekst. Vind je het lastig om een tekst te bedenken? Wat dacht je van een mooie, korte quote bijvoorbeeld? Of gebruik enkel de naam van je geliefde. Een simpele 'dankjewel' is overigens ook altijd goed. Tip: als je persoonlijke koekjes als uitvaartbedankje laat maken, zorg dan wel dat je ze tijdig bestelt. Vraag altijd eerst na bij het bedrijf of ze het op de gewenste datum kunnen leveren.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden...

Juist... een beeld zegt in de meeste gevallen meer dan duizend woorden. Door de koekjes te voorzien van een foto van jullie geliefde, geef je een gebaar mee dat ze -ook na de uitvaart- kunnen bewaren. Bevestig de foto aan de koekjes door middel van een mooi lintje of maak een mooie creatie van het geheel in een doorzichtige folie.

Zelf bakken

Nog een koekjesidee in het kader van 'persoonlijke invalshoeken': bak je eigen koekjes of laat het doen door een familielid of vriend. Het fijne hieraan is dat je zelf de vorm kunt bepalen; een heart shape cookie bijvoorbeeld. Ook een mooi idee is om de koekjes, voordat je ze de oven in doet, te voorzien van je eigen stempel of tekst. Met een flinterdun mesje kun je in het deeg jouw eigen creatie ontwerpen. Zo druk je letterlijk jouw stempel op het bedankje.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje