Terug naar overzicht

7 tips voor een persoonlijke tekst op de rouwkaart

30/11/2015
Redactie
Delen:
persoonlijke tekst op de rouwkaart

In het artikel ‘wat schrijf je op de rouwkaart’ kun je lezen wat er standaard op de rouwkaart komt. Als je deze standaard elementen hebt verwerkt, is er nog ruimte om je eigen woorden toe te voegen. Dat is meestal het meest lastige. Want welke woorden gebruik je daar? Hoe maak je het persoonlijk en hoe zorg je dat de woorden aansluiten op een uniek leven? Sommigen zullen in een keer weten wat ze op de kaart willen hebben. Anderen kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Onderstaande tips voor een persoonlijke tekst op de rouwkaart helpen je vast op weg.

Tips voor een persoonlijke tekst op de rouwkaart:

  1. Vertel in de tekst over iemands karakter, werk of hobby. Door een aantal karaktereigenschappen van iemand te benoemen of te benoemen dat iemand bijvoorbeeld heel kunstzinnig was wordt een kaart al snel persoonlijk.
  2. Ga op zoek naar een passend gedicht. Op internet zijn er vele gedichten te vinden. Wellicht zit er iets tussen wat aansluit op iemands levens of krijg je na het lezen zelf wel inspiratie om een kort gedichtje te maken.
  3. Wellicht kun je een deel van een songtekst gebruiken van een lied waar iemand veel van hield.
  4. Had iemand vaak een een bepaalde uitspraak? Het kan een mooi idee zijn om dat op een kaart te verwerken.
  5. Als iemand niet zelf een bepaalde uitspraak had dan zijn er wellicht wel uitspraken van anderen te bedenken die heel erg toepasselijk zijn voor de persoon in kwestie. Bijvoorbeeld van een bekende filosoof of een cabaretier.
  6. Laat je tekst aansluiten op hoe iemand in het leven stond. Was iemand bijvoorbeeld spiritueel, gebruik dan een wat meer spirituele tekst.
  7. Gebruik een dialect in de tekst. Was iemand een rasechte Limburger? Dan is het wellicht een idee om een stukje Limburgse tekst te verwerken in de tekst.

Laatste tip

Als je kaart helemaal af is, laat een aantal mensen de tekst lezen voordat deze naar de drukker gaat. Zo voorkom je eventuele foutjes in de tekst.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje