Terug naar overzicht

Voorbeelden van teksten voor op de rouwkaart

15/06/2016
Redactie
Delen:
Teksten voor op de rouwkaart

Als er een dierbare is overleden, is één van de eerste taken het schrijven van de rouwkaart. Niet iedereen is gezegend met een goed schrijftalent...Waar de ene persoon zonder moeite de mooiste woorden op papier weet te zetten, daar loopt de ander al vast bij het opschrijven van de eerste zin. Nee, dat is helemaal niet raar, integendeel zelfs. Zeker als je met veel heftige emoties zit, kan het lastig zijn de inspiratie en rust te vinden om de juiste woorden op te schrijven. Daarom helpen wij jou op weg met het vinden van mooie teksten voor op de rouwkaart.

Teksten voor op de rouwkaart: waar let je op?

Kun jij de woorden voor op de rouwkaart niet vinden en kun je wel een klein beetje hulp gebruiken? Dan is het wellicht een idee om eens een kijkje te nemen tussen de voorgeschreven teksten voor op de rouwkaart, die bijvoorbeeld op internet te vinden zijn. Om er voor te zorgen dat het toch een tekst is die aansluit op de overleden persoon, hebben wij een aantal tips voor je die je kunnen helpen in het selectieproces.

  • Zoek op een bepaalde term; een term die dichtbij de betreffende persoon staat. Was hij of zij bijvoorbeeld dol op de natuur? Zoek dan op rouwteksten in de categorie 'natuur';
  • Heb je een mooie tekst gevonden, maar is er een zinnetje dat je misschien toch liever anders ziet? Pas hem dan aan. Deze kleine aanpassing kan er voor zorgen dat de rouwtekst net even meer aansluit bij de overleden persoon;
  • Maak een selectie van bijvoorbeeld vijf gedichten die je zou willen gebruiken voor op de rouwkaart en bespreek samen met de familie welk gedicht jullie het meest passend vinden;
  • Kun je niet kiezen? Probeer dan eens twee gedichten samen te voegen.

Voorbeeldteksten met een eigen draai

Zoals we hierboven al tipten, kun je de voorbeeldteksten die je hebt gevonden voorzien van je eigen draai. Zo kun je twee gedichten samenvoegen, maar kun je ook een of twee zinnetjes net even anders formuleren. Wij struinden het internet af naar mooie gedichten en stuitten op de prachtige rouwteksten van HipDesign.nl. Oh ja, en als je toch even een kijkje neemt: HipDesign heeft ook prachtige rouwkaarten waaraan je jouw eigen draai kunt geven. Zo geven ze je de keuze uit zeven verschillende papiersoorten, hebben ze een collectie prachtig gekleurde kaarten en enveloppen en kun je er jouw rouwkaart personaliseren met bijvoorbeeld een foto of -inderdaad- jouw eigen geschreven of uitgekozen tekst.

Voor de creatievelingen onder ons...

Nu we het toch over bijzondere bedrijven hebben... Bij Daglief Rouwdrukwerk kun je middels een ontwerptool je eigen rouwkaart samenstellen. Wij hebben het ook even geprobeerd en ja, het is echt heel erg makkelijk. Je kiest eerst een formaat, daarna voeg je bijvoorbeeld een foto en mooie achtergrond toe en vervolgens zet je jouw eigen tekst erop. Je kunt hierbij ook weer kiezen uit verschillende lettertypes. Ook fijn: je kunt verschillende versieringen aan je kaart toevoegen.

Tip: gebruik de tekst in je interieur

Heb je een passende tekst gevonden? Hoe mooi is het dan als je de betreffende tekst van de rouwkaart laat terugkomen in je interieur? Laat hem bijvoorbeeld afdrukken op posterformaat en verwerk hem in een mooie lijst, laat de tekst graveren in een memorabel beeldje of houd het wat persoonlijker en verwerk de tekst in een kledingstuk of sieraad. Op deze manier geef je de tekst ook na de uitvaart een mooi plekje, waardoor die ene, dierbare persoon altijd bij je is. Moraal van het verhaal: als je zelf de woorden niet hebt is het helemaal niet erg om je te richten tot teksten voor op de rouwkaart die op internet te vinden zijn. Het belangrijkste is dat het verhaal past bij de persoon voor wie de tekst bestemd is; dat het aansluit op zijn of haar persoonlijkheid en de manier waarop deze persoon in het leven stond. Wij zijn dan ook benieuwd: hebben jullie ervaring met het schrijven of uitzoeken van teksten voor op de rouwkaart en zo ja: hoe ging dit bij jullie? We ontvangen jullie response graag middels een reactie onder dit artikel.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje