0
Terug naar overzicht

5 x Unieke locaties voor de herdenkingsdienst

18/06/2024
Stephanie Sequeira
Delen:
5 x Unieke locaties voor de herdenkingsdienst

Veel unieke locaties in Nederland bieden de mogelijkheid aan nabestaanden om bij elkaar te komen voor de herdenking van een overleden dierbare. De herdenkingsdienst kan op verschillende locaties plaatsvinden, zoals in een kerk, thuis, bij het crematorium of in een uitvaartcentrum. Tegenwoordig zijn er nog veel meer locaties waar je geheel naar wens een mooie herdenkingsdienst kunt organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het strand, een kasteel of zelfs een restaurant of café. Ter inspiratie lichten wij vijf unieke locaties voor de herdenkingsdienst uit.

Vijf unieke locaties voor de herdenkingsdienst uitgelicht

1. Herdenkingsbijeenkomst in een bosrijke omgeving

Buitenplaats Beeckestijn, gelegen aan de rand van de duinen van Kennemerland, biedt een unieke en bijzondere locatie voor een memorabele herdenkingsdienst. De groene omgeving en schitterende tuinen, samen met de elegante binnenruimtes zorgen voor een warme sfeer. Organiseer bijvoorbeeld een herdenkingsbijeenkomst in het sfeervolle koetshuis met uitzicht op de bossen en deel na afloop herinneringen tijdens een wandeling door de historische en indrukwekkende tuinen. Dit 18e-eeuwse landgoed, een van de weinige die volledig bewaard zijn gebleven, werd na de Tweede Wereldoorlog van de sloop gered. Beeckestijn is een prachtig voorbeeld van de Hollandse buitenplaatscultuur, waarbij de harmonie tussen het hoofdgebouw en de omliggende parken en tuinen centraal staat.

condoleance - herdenking - Beeckestijn

2. Een rustgevende locatie om samen te komen

Op een steenworp afstand van Rotterdam, verscholen aan de rustige oevers van de IJssel en grenzend aan het weelderige natuurpark Hitland, ligt het serene Leefgoed de Olifant. Hier bieden zij twee exclusieve ruimtes waar de herdenkingsbijeenkomst kan plaatsvinden.  De Kas is een indrukwekkende glazen ruimte en biedt plaats aan maximaal 100 personen. Omringd door het groene weidelandschap en het zachte geruis van de bomen vormt De Kas een schilderachtige achtergrond voor het herdenken van geliefden. De Koningin is een knusse, intieme ruimte met een capaciteit van ongeveer 60 personen, die tevens dienstdoet als restaurant. Met uitzicht op het terras en het groene loof van Hitlandpark biedt deze ruimte een beschutte plek voor meer intieme bijeenkomsten. Beide ruimtes zijn uitgerust met moderne geluids- en videoapparatuur en kunnen volledig naar wens worden ingericht. Daarnaast staat het culinaire team van Leefgoed de Olifant klaar om aan alle wensen voor de catering te voldoen, of het nu gaat om subtiele versnaperingen of een uitgebreid diner.

leefgoed de olifant

3. Een kasteel met een middeleeuwse uitstraling

Kasteel Henkenshage bevindt zich in het groen aan de rand van Sint-Oedenrode, tussen Eindhoven en Den-Bosch. Deze sfeervolle locatie voor de herdenkingsdienst heeft een authentiek middeleeuwse uitstraling. De binnenplaats en kasteeltuin bieden diverse mogelijkheden voor een herdenkingsdienst die eer doet aan de overledene. De prachtige groene omheining zorgt ervoor dat je in alle rust samen kun zijn. Jouw wensen worden ook bij deze unieke locatie voor de herdenkingsdienst volledig in vervulling gebracht. Hield de overledene van koffie en cake of wijn en oesters? Het wordt allemaal verzorgd zoals jij het wilt. Van lekkere hapjes tot complete luxe diners. En dat allemaal in een sfeervol kasteel!

Kasteel-Henkenshage

4. Herdenken in een prachtig rijksmonument

Ook Het Ketelhuis op Landgoed De Grote Beek in Eindhoven biedt een unieke locatie om in alle rust samen te komen om een overleden dierbare te herdenken. Bij dit prachtig rijksmonument staan jouw persoonlijke wensen met betrekking tot een onvergetelijke herdenkingsdienst voorop. De opstelling in de grote zaal bepaal je helemaal zelf. Denk bijvoorbeeld aan een theateropstelling gericht op het podium. Op het podium kun je schildersezels plaatsen met foto's van de overledene. Als het zonnetje schijnt kun je ook gebruik maken van het terras. 

ketelhuis

5. Een gerenoveerd landhuis met eigentijdse inrichting

Landgoed te Werve, een landgoed van 26 hectare waar vossen, fazanten en konijnen geen vreemd fenomeen zijn, ligt in een beschermd natuurpark in Rijswijk. De diverse ruimtes op de begane grond van het gerenoveerde landhuis met eigentijdse inrichting bieden ruimte voor 50 tot 200 personen voor de herdenkingsbijeenkomst. Ook op het terras kun je te midden van de natuur samen zijn en herinneringen ophalen, zonder een opgejaagd gevoel. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de duiventoren en het meer. Als je behoefte hebt om er even tussenuit te gaan en je hoofd te legen, kun je een wandeling maken en de prachtige serene omgeving helemaal in je opnemen.

Landgoed Te Werve

Tips voor een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst

Een mooie invulling van een herdenkingsbijeenkomst op een unieke locatie kan een waardevolle bijdrage leveren aan een troostgevende herinnering, waar je met een fijn gevoel op kunt terugkijken. Bekijk hier onze tips voor een persoonlijke herdenkingsbijeenkomst

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje