0
Terug naar overzicht

Meezingen met smartlappenkoor op Funeral Fair

07/03/2017
Redactie
Delen:
Smartlappenkoor op Funeral Fair

Muziek kan je laten lachen, laten huilen, troosten en laten wegdromen. Samen muziek maken maakt nog meer in je los. Dat gaat het Hoogvlietse smartlappenkoor Tranen met Tuiten ons laten zien op Funeral Fair. Ze zullen allerlei prachtige liederen zingen van Nederlandse bodem. Ken je de tekst? Dan ben je van harte welkom om mee te zingen. “Graag zelfs”, zegt dirigent Wijnie Smits. “We houden van gezelligheid!”

Smartlappenkoor op Funeral Fair

Tranen met Tuiten heeft nog nooit opgetreden op een uitvaart event. “Ik ben erg benieuwd en kijk er naar uit om de mensen daar blij te maken. We zullen gevoelige liederen zingen en vrolijke liederen voor de afwisseling”, zegt Wijnie. Meestal treedt het koor op op evenementen en in verzorgingstehuizen. “Ik zing het liefst voor de mensen in verzorgingshuizen. Het is zo dankbaar om voor hen te zingen! Ze zijn meestal erg enthousiast en zingen mee met de liederen die wij zingen. Dat geeft een gevoel van voldoening."

Duizend mooie dromen

De smartlappen die Tranen met Tuiten zingt, zijn onder andere van Rob de Nijs, Bob Scholten en Dana Winner. “Ik vind ‘Alles wat ademt’ van Rob de Nijs erg mooi. Het is zo’n gevoelig stuk. Ook het lied ‘Duizend mooie dromen’ van Dana Winner kan ik met hart en ziel meezingen”, zegt Wijnie, die tijdens het dirigeren gewoon uit volle borst meezingt. Een paar maanden nadat Tranen met Tuiten in februari 2004 was opgericht, werd Wijnie gevraagd als dirigent. “Ik had er geen ervaring mee, maar zong al wel 48 jaar. Dirigeren bevalt me erg. Ik doe het nu nog steeds!”

Drummer en accordeonisten

Tranen met Tuiten bestaat uit meer dan tachtig leden. Allemaal hebben ze een leeftijd van vijftig jaar of ouder. Een band bestaande uit een drummer en vier accordeonisten begeleidt de zangers en zangeressen. Een of twee keer per maand treden ze op en dus ook op Funeral Fair. Ze treden twee keer op: om 11:00 uur en om 12:30. Kom vooral luisteren naar dit gezellige koor dat met hart en ziel bekende Nederlandse liederen ten gehore brengt.

Meer over Funeral Fair

Stilstaan bij een mooi afscheid is belangrijk. Bezoek daarom de Funeral Fair en ontdek de vele bijzondere mogelijkheden binnen de uitvaart- en rouwbranche. Loop voor- of nadat je het koor Tranen met Tuiten hebt horen zingen zeker even langs de bedrijven die er staan. En doe mee aan een van de workshops, luister naar andere live muziek of bezoek het theater. Kortom: ervaar de mooie, gekleurde kanten van de onderwerpen uitvaart en rouw. Funeral Fair vindt plaats in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam, op 9 april van 10-17 uur. Het evenement is gratis te bezoeken.

Delen:

Reacties (2)

Reactie van Eline van den Hout op 14 apr. 2017 11:10
"Hoi Joke, Wij vonden het ook heel leuk dat jullie er waren! Fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad! Vriendelijke groet, Eline van RememberMe"
Reactie van DZ-Uitvaartverzorging op 14 apr. 2017 10:21
"Hallo team van Remember me, Ook wij waren afgelopen zondag op de beurs in een woord geweldig!! veel nieuwe dingen gezien en bekeken. Gezellig hier en daar een babbeltje gemaakt, zeker voor herhaling vatbaar!!!! Gr. Joke Uithoven"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje