Terug naar overzicht

Plekken uit tv-series voor op de bucket list

16/09/2016
Redactie
Delen:
Plekken uit tv-series voor de bucket list

Na de bekende plekken uit films voor de bucket list hoort eigenlijk wel een logisch vervolg te komen: plekken uit tv-series voor op de bucket list. Helaas zijn veel locaties uit tv-series opgenomen in studio's, zoals het Friends café Central Perk en Carrie Bradshaw's appartement. Gelukkig zijn er ook genoeg momenten uit series op locatie gefilmd. De volgende plekken uit tv-series zijn leuk voor op de bucket list, zelfs als je niet van de betreffende serie houdt...

Friends

We kunnen wel stellen dat Friends één van de populairste tv-series aller tijden is. Het is dan ook niet vreemd dat vele toeristen in New York op zoek gaan naar de shot van de buitenkant van het appartementengebouw van Monica, Rachel, Chandler & Joey. Trek Greenwich Village in en ga op zoek naar de hoek van Grove Street en Bedford Street. Hier kan jij het Friends fotomomentje vinden.

Gossip Girl

Voor de serie Gossip Girl is op vele locaties in New York gefilmd. Wat dacht je van het station Grand Central Terminal waar Serena officiëel terugkomt naar NY? Of het New York Palace Hotel dat eigendom is van de Bass familie? Dan heb je ook nog de MET steps voor het Metropolitan Museum of Art waar Blair altijd lunchte en de loft van de Humprey's in Williamsburg, Brooklyn. Ook een aanrader: het huis van de Archibalds vlakbij 5th Avenue.

Games of Thrones

Als je toch bezig bent met plekken uit tv-series te bezoeken, dan kun je Games of Thrones niet overslaan. Als je alle filmlocaties van Games of Thrones wilt bezoeken, dan kan je er eigenlijk een wereldreis van maken... Een paar iconische plaatsen uit deze serie zijn bijvoorbeeld:

  • Ierland: ga in County Down naar het Tollymore Forest Park (de locatie van het Haunted Forest) en ga langs Inch Abbey en Audley's Castle (locaties van The Twins en de Riverlands). Ook mooi: Castle Ward, de locatie van Winterfell.
  • Marokko: de Ounila Rivier en Ait-Ben-Haddou gaven het beeld voor de stad Yunkai in het derde seizoen.
  • Malta: bij de Azure Window in Gozo was het viaduct de achtergrond voor de bruiloft van Daenerys en Khal Drogo in het eerste seizoen. Minceta Toren & Fort van UNESCO aan de Dalmatian Coast in Dubrovnik was het podium voor The House of The Undying in de laatste aflevering van seizoen twee.
  • IJsland: alle scènes met ijs zijn gefilmd rondom de Hverfjall vulkaan, zoals het gebied Beyond the Wall in Westeros.

Scandal

Een serie waar het draait om alles wat er gebeurt in Het Witte Huis... Dan moet je natuurlijk even naar Het Witte Huis in Washington.

Sex and the City

Ook weer een serie waarbij er op veel plekken in New York is gefilmd. Je kunt zelfs een SATC-tour boeken die je overal naar toe brengt, inclusief een stop bij Manolo Blahnik. Waar je zoal komt? Plaza Hotel, SoHo, Pleasure Chest, West Village, Scout en je eindigt natuurlijk met een Cosmopolitan cocktail in je handen. ;-)

Breaking Bad

We reizen door de woestijn af naar Albuquerque, New Mexico, waar we het Breaking Bad huis passeren. Als je doorrijdt naar de strip mall, zie je de vormgeving van de bar Hooligans uit de serie. Ook kun je nog even door de Octopus Car Wash, die bekend staat als de A1 en gekocht wordt door Walter en Jesse.

The Walking Dead

Waar moet je zijn als de zombie's de wereld overnemen? Grantville in Georgia! De bijna uitgestorven stad is door deze serie weer op de kaart gezet.

Nog meer plekken uit tv-series voor op je bucket list?

Heb jij nog een tip voor een filmlocatie uit een tv-serie die hier mist en die volgens jou absoluut bezocht moet worden? Laat dan hieronder een reactie achter.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje