Terug naar overzicht

25 Festivals voor op de bucket list

09/04/2016
Redactie
Delen:
Festivals voor op de bucket list

Er zijn van die weekenden die je beleeft en nooit meer vergeet. De mensen die je ontmoet, het eten, de muziek die gespeeld wordt en de sfeer zorgen voor een onvergetelijke tijd. De festivalliefhebbers weten precies waar ik het over heb. Dat festivalgevoel betekent vrijheid en volop genieten en dat is nou precies wat je zoekt als je een to do lijst aan het maken bent. Hierbij een geweldige selectie van festivals voor op de bucket list. Sommige dicht bij huis, andere op een mooie plek aan de andere kant van de wereld. De een in het kader van muziek, de ander in het kader van kunst en cultuur. Er zit er zeker een bij die jij op jouw lijst wilt zetten.

Onze favoriete 25 festivals voor op de bucket list:

 1. Lowlands - Biddinghuizen, Nederland: een driedaags festival met een groot aanbod aan muziek, literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. Pak de tent alvast in.
 2. Pinkpop - Landgraaf, Nederland: een driedaags popfestival op eigen bodem.
 3. Rock Werchter - Werchter, België: onze buren weten ook een aardig rockfestival neer te zetten.
 4. Tomorrowland - België: 100,000 mensen van over de hele wereld komen naar ons buurland om de ervaring van dit dance event mee te maken.
 5. Coachella - Indio, Californië: de grootste naam op het gebied van muziekfestivals met alleen de beste artiesten en vele beroemdheden die dit festival bezoeken.
 6. Rio de Janeiro Carnaval - Brazilië: gewoonweg een van de grootste feesten ter wereld.
 7. Chinees Nieuwjaar - Hong Kong, China: de straten stromen over van de inwoners van Hong Kong die deze dag het leven vieren, het gelukkigste feest dat je ooit zult bijwonen.
 8. Transahara - Sahara Desert, Morocco: een uniek feest midden in de woestijn.
 9. Roskilde Festival - Denemarken: op weg naar Denemarken en een grote muziekliefhebber? Dan mag je dit festival niet missen.
 10. Saint Patrick’s Day Festival - Dublin, Ierland: vier de Ierse cultuur met de Ieren en bier. Een betere combinatie voor een feestdag is er niet.
 11. Dag van de Doden - Mexico: jaarlijks op 1 en 2 november eren de Mexicanen de doden. Graven worden gepoetst, er zijn optochten en er wordt gegeten en gedronken. Dit met de gedachte dat de doden niet willen dat nabestaanden verdrietig zijn en dat het leven van de doden gevierd moet worden.
 12. Snowbombing - Mayrhofen, Oostenrijk: overdag de piste op, 's avonds de après-ski in. Maar dan op een manier om nooit te vergeten.
 13. Sziget - Boedapest, Hongarije: een festival waar jij en je vrienden een week kunnen doorbrengen, gegarandeerd een topvakantie.
 14. Glastonbury Music Festival - Pilton, Engeland: het rockfestival van Engeland.
 15. Mardi Gras - New Orleans, Verenigde Staten: door de straten van New Orleans vindt de kleurrijkste parade ooit plaats.
 16. Oktoberfest - München, Duitsland: 16 dagen bier drinken, voor de echte diehards.
 17. Lantaarn Festival - Pingxi, Taiwan: duizenden verlichte lantaarns die de lucht ingaan, een uitzicht dat je niet snel zult vergeten. Eigenlijk een must tussen deze festivals voor op de bucket list.
 18. La Tomatina - Buñol, Spanje: tomaten naar elkaar gooien voor de lol, waarom ook niet?
 19. Burning Man - Black Rock Desert, Nevada, Verenigde Staten: leer jezelf nog beter kennen en waan je in de kunst. En dat allemaal in de woestijn.
 20. Holi Festival - India, Nepal, Sri Lanka: ook wel bekend om het Festival van Kleur doordat men kleurpoeder om zich heen gooit. Oude kleren aandoen dus.
 21. Holy Ship! - De Caraïben: drie dagen op de meest luxe cruise door de Caraïben varen, een feest dat voor de gelukkigen is weggelegd die op tijd een kaartje weten te bemachtigen.
 22. Winter Light Festival - Kuwana City, Japan: de grootste lichtshow van Japan, je zult versteld staan van alle LED-verlichting.
 23. Snow & Ice Festival - Harbin, China: de meest prachtige ijssculpturen komen hier langs.
 24. Het Carnaval - Venetië, Italië: de prachtigste kostuums zie je aan je neus voorbij komen. Eentje om je ogen bij uit te kijken!
 25. Full Moon Party - Haad Rin Beach, Koh Phangan, Thailand: bij iedere volle maan komt iedereen bij elkaar om er een groot feest van te maken... Op het strand.

Ken jij nog een gaaf festival om toe te voegen aan deze bucket list? Laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen onder dit bericht.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje