0
Terug naar overzicht

Bucket list: waarom je die reis moet maken

24/02/2016
Redactie
Delen:
Bucket list: waarom je die reis moet maken

Wellicht heb je net te horen gekregen dat je ongeneeslijk ziek bent. Of ben je een dierbaar iemand verloren. Hierdoor kijk je anders tegen het leven aan. Je wilt dingen doen, zien en beleven. Maar ook zonder deze heftige gebeurtenissen kan dat gevoel je bekruipen. Waar wil ik nog absoluut een keer naar toe? Een vraag die soms door het hoofd kan schieten. Je wilt op avontuur, jij en de backpack die de wereld gaan ontdekken. Of wellicht wil je die hele luxe cruise gaan maken. En dan komen soms toch die twijfels. Stop met twijfelen. Dit zijn alle redenen waarom je die reis moet maken en het meteen op je bucket list moet zetten.

1. Herinneringen opbouwen

Maak de reis samen met jouw beste vriend, vriendin, jouw lieve partner of geweldige vriendengroep. Met de mensen die dierbaar voor je zijn wil je herinneringen maken en momenten beleven. En jouw dierbaren willen dat met jou, zeker als het de laatste momenten kunnen zijn. Al die momenten leggen jullie vast op camera, zodat jouw nabestaanden deze later altijd kunnen terug zien.

2. Een ontdekkingsreis

Door te reizen, kun je tot jezelf komen. Even weg van de alledaagse beslommeringen. Je hebt tijd om je leven te overdenken en te bedenken wat je graag nog zou willen doen. En doordat je in een ander land met een andere cultuur terecht komt ontdek je kanten van jezelf waarvan je niet wist dat je ze had. Misschien ben je wel veel avontuurlijker ingesteld dan je altijd dacht, durf je toch opeens die enge jungletocht te maken of die vreemde dingen te eten...

3. Vrijheid

Je bent je eigen baas. Voor een aantal weken of maanden mag je zelf beslissen wat je doet. Op het strand liggen, een nieuwe stad ontdekken, een mooi natuurwonder aanschouwen; het kan allemaal. Niemand die zegt dat je iets niet mag doen. Een van de beste redenen waarom je die reis moet maken.

4. Ontmoetingen

Als je gaat reizen leer je altijd weer nieuwe mensen kennen. Vaak ook mensen die eenzelfde interesse of voorkeur hebben. Je zult merken dat je sneller in contact komt met mensen die je niet kent. Je helpt elkaar en geeft tips over de leukste verblijven en prachtige hotspots. En soms ontstaan er heel mooie vriendschappen uit.

5. Nieuwe culturen

In een andere omgeving wordt je vanzelf een ander mens. Je leert alles over culturen en hoe andere mensen in het leven staan. De reis gaat door gebieden en landen die het wellicht niet zo makkelijk hebben als Nederland. De mensen daar laten zich daar niet door klein maken. Hierdoor waardeer je ook indirect wat je thuis hebt en wie er thuis allemaal om jou geeft.

6. Smaaksensaties

Het eten in een ander land, het zal je wereld verrijken. De Chinees op de hoek in Nederland is niks bij het eten dat in China voor je wordt klaargemaakt. En dat geldt ook vaak voor de andere keukens. Geniet van al het lekkers wat ze daar zo bijzonder kunnen klaarmaken.

Waarom je die reis moet maken?

Leef in het nu. Het belangrijkste is dat je probeert te doen wat je graag zou willen doen. Van uitstel komt vaak afstel... Iets dat wellicht de meeste twijfel geeft is geld, zeker als je dat niet in overvloed hebt. Maar het kan ook leuk zijn om ergens naar toe te leven. Zoek alle mogelijke manieren om te sparen. Gooi wekelijks al het losgeld uit je portemonnee in een spaarpot, koop geen nieuwe kleding en schoenen (past toch niet in de backpack of koffer), doe wekelijks boodschappen in plaats van dagelijks. Alle kleine beetjes helpen. Daarnaast houd je natuurlijk de prijzen van de vliegtickets in de gaten. Maar laat je nooit weerhouden door geld. Ook met een klein budget kun je mooie reizen maken. Misschien minder luxe maar zeker niet minder mooi.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje