Terug naar overzicht

Vader maakt prachtig gedenkteken voor gehandicapte zoon

05/09/2016
Redactie
Delen:
prachtig gedenkteken

Een gedenkteken kan op een mooie manier laten zien hoe iemands leven was. Dat een grafsteen meer kan betekenen, laat het volgende verhaal zien. Deze vader maakte namelijk voor zijn overleden zoon een prachtig gedenkteken met een bijzondere betekenis... Hij laat zijn zoon letterlijk boven zichzelf uitstijgen.

Een prachtig gedenkteken zonder beperkingen

Het is inmiddels zeventien jaar geleden dat Matthew Stanford Robinson op tienjarige leeftijd overleed. Sinds zijn geboorte was Matthew blind en verlamd tot aan zijn nek als gevolg van zuurstoftekort. Ter nagedachtenis aan zijn zoon besloot zijn vader om zelf een gedenkteken te maken. Wij vinden het resultaat prachtig! De grafsteen laat de jongen zonder enige beperking zijn rolstoel uitkomen en reiken naar de hemel. Volgens de vader staat dit symbool voor het geluk en de vrijheid die de ouders Matthew toewensten tijdens zijn leven én na zijn dood.

Nieuw leven

Deze gedachte heeft zijn vader ook geïnspireerd om anderen meer geluk te brengen. Hij riep de stichting Ability Found in het leven. Zij zetten zich in om versleten rolstoelen een tweede leven te geven bij gehandicapte mensen, die zich geen rolstoel kunnen veroorloven. Onder het motto ‘the Miracle of Freedom’ geeft de stichting gehandicapte mensen een vrijer leven. Wij vinden dit een prachtig gedenkteken. En na al die jaren zet het ons nog steeds aan het denken... Wat voor boodschap zou jij met jouw grafsteen of die van een dierbare willen uitdragen?   Bron: Zelfmaakideetjes / Bron foto: Ability Found

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje