Terug naar overzicht

Moderne grafmonumenten en grafstenen

11/02/2016
Redactie
Delen:
Moderne grafmonumenten en grafstenen

Wat verstaan we onder moderne grafmonumenten en grafstenen? Het gaat vooral om de vorm en uitstraling van het grafmonument. Dit is bij een modern ontwerp meestal simpel en strak. Tegenwoordig zijn er veel verschillende aanbieders van grafmonumenten die een persoonlijk ontwerp kunnen maken. Je kan dan zelf aangeven welk materiaal je graag zou willen gebruiken en welke vorm en uitstraling het monument moet krijgen.

Welke materialen kun je gebruiken voor moderne grafmonumenten?

De keuze voor het materiaal ligt geheel aan de wensen van de overledene of de nabestaanden. Zo kan de een marmer juist heel klassiek vinden, terwijl de ander voor zich ziet hoe je met marmer een moderne grafsteen kunt creëren. In de kopfoto zie je al mooie voorbeelden van Grafkunstenaar hoe je met verschillende materialen kunt werken. Materialen waar je aan kunt denken om een modern grafmonument te creëren zijn:

  • Glas
  • Metalen, zoals brons of lood
  • RVS
  • Natuursteen, gepolijst of gegraveerd zoals graniet, leisteen, kalksteen, marmer en kwartsiet
  • Cortenstaal
  • (Versteend) Hout

Afwerking en vormgeving van moderne grafmonumenten

De materialen zijn natuurlijk ook perfect te combineren. Glas en natuursteen geven een moderne uitstraling. Ook lood, hout en versteend hout worden toegepast in combinatie met natuursteen. De afwerking van de materialen ligt weer in eigen hand. Ga je voor een geheel gepolijste grafsteen of kies je voor een matte afwerking? Bekijk verschillende voorbeelden voordat je een keuze maakt of overleg met de ontwerper van het grafmonument of het beeld dat je voor je hebt uitvoerbaar is. De vormgeving van een moderne grafsteen zal vaak met strakke lijnen zijn. Ook kun je werken met zuilen die een imposante uitstraling creëren. Alleen een steen plaatsen is een mooi voorbeeld van een simpele, moderne uitstraling. Je kunt er echter ook voor kiezen om naast de grafsteen ook bedekking te laten maken voor de markering van de kist. Met glas kun je weer kiezen om er een foto op te plaatsen of het geheel doorzichtig te laten. Genoeg mogelijkheden dus! Op zoek naar inspiratie voor moderne grafmonumenten en grafstenen? Bekijk onze Pinterest pagina!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje