Terug naar overzicht
Dick de Waard

Dick de Waard

Uitvaartconsulent

Het is goed om over de dood na te denken en jouw wensen vast te leggen. Over heel veel onderwerpen praten we vrijuit alleen lijkt het of er een taboe is om over de dood te praten. Het hoort zo bij het leven. Dat is voor mij een reden om mensen daarbij te helpen. Er zijn zoveel mooie manieren om afscheid van het leven te nemen in samenspraak met partner en/of familie. Al luisterend kan ik tijdens deze gesprekken de mensen ideeën aandragen waar zij zelf niet aan gedacht hebben.

Het belangrijkste zie ik als mijn taak om de dood gewoon bespreekbaar te maken samen met de mensen om wie het gaat. Hen het gevoel te geven dat zij de juiste keuzes hebben gemaakt voor henzelf en hun nabestaanden.

Artikelen

zandloper

Redder in nood

Onlangs werd ik gebeld met het verzoek contact op te nemen met de zoon van een overleden vrouw. De vrouw was terminaal en samen met haar kinderen namen zij alle wensen door betreffende haar uitvaart.

Een waardig afscheid

Een waardig afscheid

Dick de Waard vertelt in zijn nieuwste gastblog over een goede vriend met alzheimer die onlangs is overleden. Ondanks dat zijn vriend alle banden met familie en vrienden had verbroken door zijn ziekte, kreeg hij een waardig afscheid.

Uitvaartwensen als leidraad

Uitvaartwensen als leidraad

Onlangs kreeg uitvaartconsulent Dick de waard het verzoek om contact op te nemen met een echtpaar dat hun uitvaartwensen graag wilde bespreken. Hij vertelt in zijn nieuwste gastblog hoe dit is gegaan.

Een uitvaart geheel naar wens

Een uitvaart geheel naar wens

Lees hier de nieuwste blog van uitvaartconsulent Dick de Waard waarin hij een familie helpt met de voorbereidingen van de uitvaart van iemand die terminaal was.

Uitvaartwensen vastleggen tijdens het coronavirus

Uitvaartwensen vastleggen tijdens het coronavirus

Uitvaartconsulent Dick de Waard vertelt in zijn nieuwste gastblog voor RememberMe hoe hij in deze tijd de uitvaartwensen bespreekt met cliënten. Daarnaast licht hij een aantal mogelijkheden toe om de uitvaartdienst te volgen en/of vast te leggen.

uitvaartwensen op papier

Zelf uitvaartwensen op papier zetten

Als vrijwillig uitvaartconsulent bezoekt Dick de Waard de mensen thuis om samen met hen de uitvaartwensen te bespreken en de uitvaartwensen op papier te zetten. Hij vertelt hier meer over.

Vrijwillige levensbeëindiging

Vrijwillige levensbeëindiging

Gastblogger Dick de Waard is vrijwillig uitvaartconsulent. In zijn nieuwe blog vertelt hij over mensen die ongeneeslijk ziek zijn en uiteindelijk kiezen voor vrijwillige levensbeëindiging.

Jongeren en hun uitvaartwensen

Jongeren en hun uitvaartwensen

Dick de Waard is gastblogger voor RememberMe.nl. In zijn nieuwste gastblog 'Jongeren en hun uitvaartwensen' vertelt hij over het belang van het kenbaar maken van je uitvaartwensen, of je nou jong of oud bent.

Een passende uitvaart biedt troost

Een passende uitvaart biedt troost

Een passende uitvaart biedt troost, zo schrijft gastblogger Dick de Waard in zijn nieuwste blog voor RememberMe.nl. Hij gaat in op het belang van het bespreken van uitvaartwensen met de directe omgeving.

Bekijk alles
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje