Terug naar overzicht
Gijsje Teunissen

Gijsje Teunissen

Uitvaartbegeleider

Al meer dan 10 jaar probeer ik, Gijsje Teunissen (oprichtster van Charon uitvaartbegeleiding), met rituelen en symbolen het afscheid meer inhoud te geven. Met columns, blogs, workshops, uitvaartbeurzen en troostdagen geef ik uitgebreid informatie over alle mogelijkheden, die er tegenwoordig zijn in de uitvaart en inspireer ik mensen om hun uitvaart op hun eigen wijze vorm te geven. Daar mag je je ook op niet bewandelde paden bewegen, is mijn visie. Als het de persoon die gaat sterven, of de nabestaanden maar helpt in hun rouwproces. De tijd van een uitvaart doen, zoals het bij oma was, is immers al lang voorbij. Daarmee ga ik niet aan eeuwenoude tradities voorbij. Als het bij de persoon en de familie past, is het juist heilzaam om vast te houden aan oude rituelen en symbolen. Volg je hart is mijn visie. Hoe je ook je afscheid ‘viert’, voel goed wat bij jou past en kijk niet om je heen en denk, 'wat zullen de buren ervan denken?' Het is jouw afscheid, jij moet je er goed bij voelen. Dan kan zoveel meer en zullen de buren beslist denken: wat een mooi afscheid, dit paste helemaal bij...

Artikelen

De dag dat mijn moeder stierf

De dag dat mijn moeder stierf...

Gijsje Teunissen is gastblogger voor RememberMe.nl. In haar nieuwste gastblog vertelt zij over het verlies van haar moeder en het mooie afscheid in Duitsland.

troostreizen

Troostreizen voor nabestaanden

Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwste gastblog 'Troostreizen voor nabestaanden' over de eerste troostreis naar Spanje. Deze organiseert ze voor mensen die een dierbare verloren zijn.

een heel groot afscheid

Heb jij nagedacht hoe je je afscheid zou willen?

Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwe gastblog over een heel groot afscheid dat ze bij iemand thuis organiseert. Het wordt een grote en tevens persoonlijke uitvaart.

Ik ga nooit dood

Ik ga nooit dood

'Ik ga nooit dood' denken nog steeds veel mensen. Gastblogger en tevens uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen vertelt in haar nieuwe gastblog hoe belangrijk het is om na te denken en te praten over je uitvaartwensen.

afscheid in de tuin

Het mooiste afscheid ooit

In haar nieuwe gastblog vertelt Gijsje Teunissen over een afscheid in de tuin. Een bijzondere uitvaart van een lieve oma. Volledig georganiseerd door de kinderen en kleinkinderen met als locatie de eigen tuin, waar oma zo trots op was.

Uitvaart aan het strand

Terug naar de zee

Gijsje Teunissen in uitvaartbegeleider en gastblogger bij RememberMe.nl. In deze blog vertelt ze over een uitvaart aan het strand. "Ik ontmoette Lisa in het huis van haar ouders. Hier was zij enkele maanden geleden ingetrokken, omdat zij sinds de vernietigende diagnose niet meer zelfstandig kon wonen..."

lintenritueel

Twee keer de wereld rond, en verder

Tegen het einde vroeg ik het gezin om rondom Hanneke te komen staan voor het lintenritueel. Nog één keer voelden zij Hanneke via hun lint heel dichtbij.

uitvaartbegeleider

Het afscheid van een bijzondere man

De eerste keer dat uitvaartbegeleider Gijsje Teunissen Ron sprak, zag ze een man die blaakte van gezondheid. Maar Ron had nog maar een half jaar te leven.

herinneringen aan overleden kindje

"Ontmoet je kindje en sluit het in je hart"

Toen ons derde kindje, Ferry, overleed, hebben wij eigenlijk alles zelf gedaan. Ondersteund door familie en vrienden, wasten, kleedden en verzorgden hem.

Bekijk alles
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje