Terug naar overzicht
Monique van Poeteren

Monique van Poeteren

Vrijwilliger Adamas Inloophuis

Het is mijn passie om kinderen en volwassenen een ander pad te bieden waardoor het leven weer leuk wordt. Door als gastvrouw te werken in het Adamas Inloophuis, ben ik me steeds meer bewust van wat een klein gebaar en een luisterend oor kan betekenen voor een ander. Het Adamas Inloophuis is bedoeld voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden. Ik wil naast mijn praktijkervaring ook inhoudelijk meer over het proces van rouw en verlies weten en ben momenteel aan een studie bezig om dat te realiseren. In het Inloophuis houd ik me grotendeels bezig met de nabestaanden. Samen met een therapeut ga ik met de gasten een uitdaging aan om ervoor te zorgen dat het leven na het verlies weer wat draaglijker wordt. Het maakt me gelukkig als ik iemand groot of klein weer zie lachen en met een verlicht hart de wereld in zie stappen. Mijn motto: "Kracht zit hem niet in hoe sterk je bent, maar in het geloof in je eigen kunnen." Naast vrijwilliger bij het Adamas inloophuis, ben ik professioneel coach en heb ik een eigen bedrijf: Coach Praktijk Matroesjka!

Artikelen

kerstochtend

Van kerstochtend tot inzicht

Gastblogger Monique van Poeteren werkt als coördinator bij inloophuis Scarabee, een huis waar mensen die zijn geraakt door kanker elkaar ontmoeten. In haar nieuwste blog vertelt ze over de kerstochtend die ze daar hebben georganiseerd.

afscheid van een bijzonder mens

Afscheid van een bijzonder mens

Gastblogger Monique van Poeteren werkt bij een inloophuis waar mensen terecht kunnen die te maken hebben met de gevolgen van kanker. In haar nieuwe blog 'afscheid van een bijzonder mens' vertelt ze over een bijzondere gastvrouw in dit inloophuis, die om een heel persoonlijke reden met dit belangrijke werk begon

ik heb een droom

I have a dream

Monique van Poeteren is gastblogger bij RememberMe en doet in deze blog ' ik heb een droom' een oproep aan iedereen om de inloophuizen voor mensen die hulp nodig hebben na de diagnose kanker in het licht te zetten.

als ik kon toveren

Als ik kon toveren

Gastblogger Monique van Poeteren werkt in het Adamas inloophuis. In haar nieuwe gastblog deelt ze haar passie voor dit bijzondere werk, waar ze naar eigen zeggen 'een klein beetje glans teruggeeft' aan mensen die iemand verloren zijn.

opnieuw liefhebben na een rouwperiode

Extra aandacht en kaarsjes voor het herdenken

Gastblogger Monique van Poeteren werkt in een inloophuis voor rouwverwerking. In haar nieuwe blog schrijft ze over opnieuw liefhebben na een rouwperiode.

afscheid nemen

Het afscheid

Afscheid nemen van het leven is niet eenvoudig. Gastblogger Monique van Poeteren werkt bij een inloophuis, zij schrijft op prachtige wijze over haar werk.

Adamas inloophuis

'Jij telt niet meer mee!'

Gastblogger Monique van Poeteren vertelt over haar werk bij Adamas inloophuis. Ditmaal heeft ze het over twee heftige gesprekken die ze recent voerde.

Adamas

Een 'gewone' dinsdagochtend bij Adamas...

Monique van Poeteren vertelt over een gewone dinsdagochtend in het Adamas inloophuis, waar kankerpatiënten, naasten en nabestaanden elkaar ontmoeten.

Inloophuis: een fijne plek voor kankerpatiënten en hun naasten

Inloophuis: een fijne plek voor kankerpatiënten en hun naasten

Monique werkt in een inloophuis voor kankerpatiënten: Adamas. Mensen krijgen hier een warm welkom, kunnen hun verhaal doen en krijgen hulp.

Bekijk alles
RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje