Terug naar overzicht

Kennisbijeenkomst Digitale Bewustwording

21/06/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
Digitale Bewustwording

Een onderwerp dat steeds vaker ter sprake komt is 'digitale nalatenschap'. Maar waarom is dit tegenwoordig zo een hot item? Het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel. We doen in ons dagelijks leven steeds meer online. Een smartphone, laptop en tablet zijn niet meer weg te denken! Bijna al onze privégegevens worden hierop bewaard. Denk onder andere aan gebruikersnamen, wachtwoorden, sociale media accounts, WhatsApp berichten, sms-berichten, documenten, filmpjes, foto’s, mailboxen, clouddiensten, externe harde schijven, noem maar op! Maar... wat gebeurt hier eigenlijk mee als je komt te overlijden?

Kennisbijeenkomst Digitale Bewustwording

Met een digitale nalatenschap (erfenis) wordt alle digitale informatie (data) die jij na overlijden achterlaat bedoeld. Als jij dit niet inzichtelijk hebt gemaakt en jouw wensen niet hebt vastgelegd kan dit zowel voor jou als voor jouw nabestaanden zorgen voor onaangename situaties.

Aan de hand van een zorgvuldig in elkaar gezette powerpoint presentatie zal Nubia Smits van Digitale Nalatenschap je alles vertellen over de digitale informatie die na overlijden achterblijft en waarom het belangrijk is om te weten dat de privacywetgeving wat is vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) alleen van toepassing is op een natuurlijk persoon (bij leven) en niet na overlijden.

Meld je aan!

Meld je op tijd aan door een e-mail te sturen naar info@rememberme.nl. De kennisbijeenkomst 'Digitale Bewustwording' vindt plaats in de tuin/stand van Digitale Nalatenschap | Nubia Smits. Je vindt het tuinnummer op de plattegrond in het park. Medewerkers van RememberMe kunnen je natuurlijk ook altijd even de weg wijzen!

Het Funeral Fair Festival

Op 2 en 3 juli vindt de tweede editie van het Funeral Fair Festival plaats in de Tuinen van Appeltern. Dit is de grootste outdoor uitvaartbeurs van heel Nederland! Tijdens het Funeral Fair Festival kun je gratis deelnemen aan diverse educatieve workshops en activiteiten rondom het thema rouw en afscheid. Meld je op tijd aan door een e-mail te sturen naar info@rememberme.nl. Vermeld in de mail aan welke workshop(s) en activiteit(en) je wilt deelnemen.

Bron tekst & foto: Nubia Smits | Digitale Nalatenschap

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje