0
Terug naar overzicht

Inspiratieworkshop wade vouwen op bijzondere manieren

29/05/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
wade vouwen

Nabestaanden kiezen steeds vaker voor een wade, vanwege de zachte en warme uitstraling. Een wade, ook wel uitvaartwade, lijkwade of wikkeldoek genoemd, is een doek gemaakt van een zachte en natuurlijke stof en wordt gebruikt om een overleden dierbare in te wikkelen. Een wade wordt meestal gecombineerd met een mooie opbaarplank, maar is ook goed geschikt voor in een open of gesloten uitvaartmand of kist. Je kunt een wade op verschillende bijzondere manieren vouwen. Niet alle uitvaartondernemers zijn hier echter van op de hoogte of weten hoe ze dit kunnen doen. Daarom nodigen we uitvaartondernemers die dit graag willen leren uit om op 2 en 3 juli deel te nemen aan de inspiratieworkshops wade vouwen met Cocon-Textiles en SaraMare.

Leer alles over wade vouwen

Tijdens de workshops wade vouwen kom je alles te weten over het vouwen van verschillende soorten wades. Je leert onder andere op welke manieren je een wade kunt vouwen en hoe je zelf kunt experimenteren met bijzondere vormen van vouwen. Daarnaast wordt tijdens de workshops uitgelegd waar een wade aan moet voldoen (denk aan afmeting, materialen e.d.). Voor de creatievelingen is het leuk om te weten dat je tijdens de workshop van Cocon-Textiles ook leert hoe je zelf een persoonlijke wade kunt maken en hoe je deze kunt verven met natuurlijke pigmenten. Denk hierbij aan kurkuma, avocado, meekrap, indigo en walnoot.

Wade vouwen: een intiem afscheidsritueel

Voor nabestaanden is het wikkelen van hun dierbare in een wade een mooi en intiem afscheidsritueel. Het gebruik van een wade zorgt voor meer nabijheid en een ‘aaibare’ manier van afscheid nemen. De contouren van de overledene blijven zichtbaar en de zachte textuur van de stof nodigen uit tot aanraken. Het biedt nabestaanden een manier om nog even dicht bij hun dierbare te zijn.

Als uitvaartondernemer is het interessant om aan de workshops deel te nemen, zodat je families de kans kunt geven om hen bij het wade vouwen te betrekken. Dit ritueel creëert een onvergetelijke verbondenheid en draagt bij aan een persoonlijk afscheid van hun geliefde. De laatste intieme momenten samen kunnen namelijk van onschatbare waarde zijn voor later.

Meld je aan voor de inspiratieworkshop wade vouwen!

Ben je geïnteresseerd in de workshops wade vouwen op bijzondere manieren? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@rememberme.nl! Deelname aan de workshops is gratis.

Ps: Neem ook eens een kijkje bij de andere interessante workshops die tijdens het Funeral Fair Festival worden gegeven. Ook voor kinderen zit er veel leuks tussen!

Bestel hier je ticket voor het Funeral Fair Festival in de Tuinen van Appeltern.

Sfeerimpressie Funeral Fair Festival 

Het Funeral Fair Festival wordt georganiseerds door RememberMe. Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van de eerste editie van het Funeral Fair Festival. Dit jaar pakken we nog groter uit. Dus mis het niet!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje