Terug naar overzicht

Kindercafé 'Rouw met een rietje'

01/06/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
Kindercafé 'Rouw met een rietje'

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op het Funeral Fair Festival. Als ouder kun je het spannend vinden om met je kind over de dood te praten, laat staan je kind meenemen naar een beurs waar de onderwerpen uitvaart en rouw groots worden belicht. Wij kunnen je echter verzekeren dat een bezoek aan onze uitvaartbeurs helemaal niet zo eng is als je denkt. We hebben namelijk ook aan de aller jongste gedacht! Samen met Kinderpraktijk Villa Hoep en Rouwloods uitvaartbegeleiding presenteert RememberMe het Kindercafé 'Rouw met een rietje'!

Wat kun je verwachten van het Kindercafé?

Tijdens het Funeral Fair Festival op 2 en 3 juli kunnen kinderen en ouders terecht in het Kindercafé om gratis deel te nemen aan de workshop 'Rouw met een rietje'. Dit is een creatieve workshop waarbij de dood op een speelse en laagdrempelige manier bespreekbaar wordt gemaakt. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en hebben net zoals volwassenen behoefte aan duidelijkheid. Tijdens deze workshop krijgen ze dan ook de kans om te ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Onder begeleiding van professionals op het gebied van kinderen, verlies, rouw en uitvaart, worden fijne en eerlijke gesprekken geïnitieerd over het 'spannende' onderwerp: de dood. Dit gebeurt in een knusse omgeving met een echte (kindvriendelijke) café sfeer.

Meld je kind op tijd aan voor het Kindercafé 'Rouw met een rietje'

Stuur een mail naar info@rememberme.nl om jou en je kind(eren) aan te melden. Geef aan op welke dag je het Kindercafé wil bezoeken en met hoeveel personen. Bij de stand van Tor-is-Dood kunnen kinderen een Tor halen voor de workshop. Zoek een plekje aan tafel en ontdek tijdens een creatief moment hoe je onderwerpen als dood en afscheid nemen op een uitnodigende manier samen kunt beleven. Bouwen, graven, knippen, plakken, herinneren, versieren, meld je aan en laat je verrassen!

Het Funeral Fair Festival: een uitvaartbeurs voor jong en oud!

Het Funeral Fair Festival vindt plaats in de Tuinen van Appeltern. Op zaterdag 2 en zondag 3 juli ben je van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom om kennis te maken met diverse bijzondere producten en diensten voor een persoonlijk afscheid en rouw. Voor jong en oud valt er van alles te zien en doen op onze outdoor uitvaartbeurs. Door met je kinderen door het park te lopen, bied je hen de kans om vragen te stellen aan jou en/of de deelnemers van de beurs. Maak van een bezoek aan het Funeral Fair Festival een leuk en leerzaam gezinsuitje!

Bekijk ook eens de andere interessante workshops en activiteiten die gepland staan op 2 en 3 juli en koop hier alvast je ticket voor het Funeral Fair Festival.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje