0
Terug naar overzicht

Meest gekozen muzieknummers voor een uitvaart in Rotterdam

25/04/2024
Stephanie Sequeira
Delen:
muzieknummers voor een uitvaart in Rotterdam

Draai de volumeknop naar rechts en pak de zakdoekjes er maar alvast bij, want in dit artikel lichten we de vijf meest gekozen muzieknummers voor een uitvaart in Rotterdam uit. Van de ontroerende klanken van het live gezongen 'Time To Say Goodbye' van Andrea Bocelli en Sarah Brightman tot de tijdloze melodieën van Elvis Presley's 'Always On My Mind'.

Uitvaart Rotterdam x Top 5 uitvaartmuziek

1. Time To Say Goodbye - Andrea Bocelli en Sarah Brightman

Een tijdloze favoriet die de harten van de Rotterdammers het meest raakt en de herinneringen aan hun geliefde doet herleven is het nummer 'Time To Say Goodbye'. Het nummer wordt vertolkt door Andrea Bocelli, een iconische zanger uit Italië. Hij bracht het oorspronkelijke nummer uit in het Italiaans onder de titel 'Con te partirò' (wat letterlijk vertaald 'Met jou zal ik vertrekken' betekent). In 1996 nam hij een nieuwe versie van het nummer op, waarbij hij werd vergezeld door sopraan Sarah Brightman. Deze versie werd deels in het Italiaans en deels in het Engels gezongen. Het werd een enorme hit en genoot wereldwijde populariteit. Dit ontroerende lied blijft zowel in Rotterdam als in de rest van Nederland de onbetwiste nummer één in de lijst met populaire uitvaartmuziek. Beluister hieronder de live versie.

2. My Way - Frank Sinatra 

Op 30 december 1968 stapte Frank Sinatra de studio binnen om een van zijn meest iconische liedjes op te nemen. Het nummer was oorspronkelijk Frans en werd in 1967 opgenomen door zanger Claude François, onder de titel 'Comme d'habitude'. Het Franse origineel gaat over een man die leeft in een liefdeloos huwelijk. De Amerikaanse zanger Paul Anka is in Europa wanneer hij Comme d'habitude hoort. Op een regenachtige avond schrijft Anka een nieuwe Engelse versie van het nummer en laat hij 'My Way' horen aan Sinatra. Al geruime tijd is Sinatra's vertolking van het nummer één van de meest geliefde composities om te spelen tijdens een uitvaart.

3. Roller Coaster - Danny Vera

De titel spreekt eigenlijk voor zich. 'Roller Coaster' is een nummer van de Nederlandse singer-songwriter Danny Vera. Het nummer beschrijft de ups en downs van het leven, vergelijkbaar met een achtbaanrit, en hoe belangrijk het is om vast te houden aan de mooie momenten, zelfs te midden van moeilijke tijden. Het is een rustige ballade met een tijdloze melodie en tekst die troost en reflectie biedt. Veel mensen vinden dit nummer passend voor uitvaarten vanwege de universele boodschap van hoop en veerkracht.

4. Tears In Heaven - Eric Clapton

In 1991 schreef Eric Clapton de emotionele ballade 'Tears in Heaven' na het tragische verlies van zijn vierjarige zoon, Conor. Dit lied is een van de meest succesvolle nummers van Clapton en heeft verschillende hitlijsten gehaald. Zelfs na twintig jaar blijft het een ontroerend nummer voor velen. Zo ook voor Rotterdammers. Het lied reflecteert Claptons rouwproces en zijn worsteling met het verlies. De tekst is doordrenkt met verdriet en verlangen naar hereniging met zijn kind in de hemel. Het rustige tempo en de melancholische melodie van het nummer bieden troost, waardoor Tears In Heaven vaak wordt gekozen als een passend nummer voor uitvaarten.

5. Always On My Mind - Elvis Presley

Op nummer vijf in de lijst met de meest gekozen muzieknummers voor een uitvaart in Rotterdam staat 'Always On My Mind' van Elvis Presley. Het nummer is door vele andere grote artiesten gecoverd en gaat onder andere over het koesteren van herinneringen aan een verloren liefde. Hij realiseert zich dat hij niet altijd de juiste dingen heeft gezegd en gedaan, maar benadrukt dat degene over wie het nummer gaat altijd in zijn gedachten zal blijven. Always On My Mind wordt vaak gekozen voor uitvaarten vanwege de toepasselijke thema's van liefde, verlies en spijt die in het nummer aan bod komen.

Top 5 uitvaartmuziek Nederland

Hoewel tijdens de uitvaarten in Rotterdam vaak bekende melodieën klinken, blijkt de rest van Nederland een andere muzikale voorkeur voor de uitvaart te hebben. Op de tweede plaats van de meest gekozen muzieknummer voor een uitvaart in Nederland staat namelijk Roller Coaster, gevolgd door 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Ook staat André Rieu twee keer in de top vijf met zijn prachtige uitvoeringen van 'Ave Maria' en 'The Rose'.

Heb jij al eens nagedacht over je eigen uitvaart en welke nummers niet mogen ontbreken op deze dag? Deel jouw persoonlijke top 5 met muziek voor de uitvaart in de comments!

Bron: AD

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje