0
Terug naar overzicht

Muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin: inspiratie en tips

08/01/2019
Stephanie Sequeira
Delen:
muziek voor de uitvaart van een vriend

Muziek op de uitvaart komt steeds vaker voor, het kan troost bieden en het brengt herinneringen naar boven. Ben je op zoek naar muziek voor de uitvaart van een overleden vriend of vriendin, omdat jij de uitvaart regelt of de familie hierbij helpt? Dan hebben wij enkele geschikte nummers voor de uitvaart van een vriend of vriendin voor je op een rijtje gezet.

Muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin: 6 nummers

1- Mr. Probz - Waves

Het nummer 'Waves' van artiest Mr. Probz zorgde voor zijn grote doorbraak in de muziekwereld. Dit prachtige nummer werd in 2013 uitgebracht en bezorgde Mr. Probz niet alleen meer bekendheid in Nederland, maar ook wereldwijd. In het nummer zingt Mr. Probz dat hij in een verdrietige situatie op zoek is naar de juiste woorden en dat het voelt alsof hij zichzelf steeds meer verliest. Als nabestaande is dit een bekend gevoel. Dit nummer verdient dus zeker een plek in deze lijst met geschikte muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin.

 

2- Emili Sandé - Read All About It

In het nummer 'Read all about it' van Emili Sandé zingt ze de tekst "I wanna sing, I wanna shout, I wanna scream until the words dry out", een gevoel dat je vaak hebt als je met opgekropte gevoelens en emoties zit. Hoewel dit krachtige nummer op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden, is het nummer ook geschikt als muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin.

3- Linda Ronstadt - Goodbye My Friend

Linda Ronstadt zingt in dit nummer: "I know I'll never see you again, but the time together through all the years will take away these tears. It's okay now, goodbye my friend". De titel van dit nummer zegt eigenlijk al meer dan genoeg: goodbye my friend... Een prachtig nummer dat niet mag ontbreken in deze lijst met geschikte muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin.

4- Whiz Khalifa ft. Charlie Puth - See You Again

Dit emotionele nummer ken je vast wel. Het nummer 'See you again' was de soundtrack van de bekende actiefilm The Fast And The Furious deel 7. Het nummer is een eerbetoon aan Paul Walker, de overleden acteur uit deze film. Letterlijk elke zin in dit mooie nummer is zeer toepasselijk als je een goede vriend of vriendin bent verloren. Als je het nummer nog nooit hebt gehoord, klik dan vooral op play op onderstaande video. Maar wees gewaarschuwd, het bekijken van de videoclip kan voor extra tranen zorgen...

5- Leona Lewis - Footprints In The Sand

In het nummer 'Footprints in the sand' zingt Leona Lewis over een goede vriend(in) die altijd voor haar klaar staat. "You gave me strength to carry on. Thats when I heard you say I promise you I'm always there when your heart is filled with sorrow and despair and I'll carry you when you need a friend". Net zoals het nummer 'Read all about it' van Emili Sandé kan dit nummer op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Veel mensen komen niet tot het eind van dit nummer zonder een traan te laten, zo diep kan de tekst gezongen door Leona Lewis je raken. Het is dan ook niet vreemd dat dit nummer vaak wordt afgespeeld op uitvaarten.

6- Sarah McLachlan - I Will Remember You

Ook het nummer 'I will remember you' gezongen door Sarah McLachlan is geschikte muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin. Het nummer zegt het al een beetje: I will remember you. Als je iemand verliest, heb je gelukkig nog de herinneringen aan jullie tijd samen en je zult diegene met je meedragen in je hart.

Muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin: tips

Hierboven staan zes suggesties voor muziek die wij toepasselijk vinden, maar er zijn uiteraard vele andere mogelijkheden. Wellicht vind je bovenstaande nummers te modern en wil je voor 'golden oldies' kiezen of voor een paar stevige rocknummers. In principe kan het allemaal. Als je het lastig vindt om geschikte muziek voor de uitvaart van een vriend of vriendin uit te kiezen, zijn er enkele punten die je kunnen helpen. Wij geven 4 tips.

  • Kies voor muziek waar hij of zij van hield. Had je vriend(in) een afspeellijst of een lievelingsnummer? Dan is het een idee om één of meerdere nummers uit de afspeellijst te laten horen op de uitvaart of natuurlijk het lievelingsnummer.
  • Denk aan uitvaartmuziek die bij je vriend(in) past. Hield hij of zij van rock, klassiek, jazz of misschien wel van heel wat anders? Kies dan voor een nummer dat in dat genre valt.
  • Is er een nummer dat jou aan de overledene doet denken? Misschien wel door iets wat jullie hebben meegemaakt of omdat de tekst jouw vriend of vriendin gewoon zo goed omschrijft. Kies hier dan voor. Vaak kun je er ook nog een verhaal bij vertellen, zodat er meer context wordt gecreëerd en de gasten de muziekkeuze ook begrijpen.
  • Kun jij zelf goed zingen én durf je dit ook op de uitvaart? Bespreek dan met de familie van je overleden vriend of vriendin of jij een nummer mag zingen. Live muziek is vaak toch iets persoonlijker en emotioneler dan een nummer dat wordt afgespeeld vanaf een apparaat. Vooral als het door een goede vriend, vriendin of familielid wordt gezongen.
Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje