0
Terug naar overzicht

Opmerkelijke manieren van opbaren in het nieuws

28/05/2024
Stephanie Sequeira
Delen:
opmerkelijke manieren van opbaren - opbaringen - boston celtic

Uitvaartcentra in Puerto Rico en New Orleans worden regelmatig benaderd met een bijzonder verzoek. Families willen namelijk dat hun overleden dierbaren in 'levensechte poses' worden opgebaard. Dit fenomeen begon in 2008 in Puerto Rico, toen het Marín Funeral Home de 24-jarige Ángel Luis Pantoja Medina staand had opgebaard. En zo zijn er de afgelopen jaren nog veel meer opmerkelijke opbaringen in het nieuws geweest. Wij lichten er een aantal uit.

Van grapje naar werkelijkheid

De jonge Ángel Luis woonde vlakbij het uitvaartcentrum dat zijn opmerkelijke opbaring had verzorgd. Telkens wanneer hij daar langskwam maakte hij lachend de opmerking dat hij graag staand opgebaard zou willen worden als hij komt te overlijden. Het 'grapje' van Medina werd niet serieus genomen en er werd samen met de medewerkers van het uitvaartcentrum om gelachen. Toen hij in 2008 overleed besloot zijn familie echter om van zijn grapje de werkelijkheid te maken. Zijn moeder vertelde dat het haar zoons wens was om niet in een kist opgebaard te worden.

Dit ongewone verzoek zorgde echter voor veel discussies onder het personeel van het uitvaartcentrum. Na de juridische aspecten ervan te hebben onderzocht, kwamen ze erachter dat het niet tegen de wet is om een overledene in een andere positie dan gebruikelijk op te baren. Met deze informatie besloot het personeel om het onconventionele verzoek te honoreren en hebben ze Ángel Luis drie dagen lang in een rechtopstaande positie in zijn appartement opgebaard.

Pionier op het gebied van opmerkelijke opbaringen

En het bleef niet bij deze opmerkelijke opbaring... Nadat de 'staande opbaring' van Ángel Luis wereldnieuws werd, kreeg het Marín Funeral Home namelijk vaker verzoeken voor niet-traditionele opbaringen. In 2010 kreeg het uitvaartcentrum zelfs het verzoek om een overleden motorliefhebber nog één keer op een motorfiets te positioneren. De aandacht van over de hele wereld heeft het uitvaartcentrum op de kaart gezet als een pionier op het gebied van opmerkelijke opbaringen.

Niet iedereen kan deze manier van opbaren echter waarderen. Maar ondanks de kritiek blijft het uitvaartcentrum de bijzondere verzoeken van families inwilligen. De eigenaar is van mening dat het er uiteindelijk om draait dat nabestaanden op hun eigen manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare en dat zij tevreden zijn.

Aan tafel met een sigaretje, een laatste pokergame en nog één taxirit

Miriam Burbank's familie uit New Orleans koos in 2014 ook voor een opmerkelijke opbaring. Haar dochters wilden dat ze werd opgebaard zoals ze was: zittend aan tafel met haar favoriete drankje, sigaretten en in haar typische zwarte kleding met gouden details die verwezen naar haar favoriete football-team.

Henry Rosario Martinez, een pokerliefhebber, werd na zijn dood aan een pokertafel gezet voor een laatste potje Texas Hold’em, en de overleden taxichauffeur Victor Perez Cardona werd opgebaard achter het stuur van zijn oude taxi.

De Boston Celtic

De 18-jarige Renard Matthews uit New Orleans was het allerliefst thuis aan het gamen of naar wedstrijden van de Boston Celtic aan het kijken. Van zijn moeder kreeg hij een hondje, zodat hij niet heel de dag aan de televisie gekluisterd zat. Toen hij op een dag in 2018 met zijn hondje aan het wandelen was, werd hij beroofd van zijn telefoon en vervolgens neergeschoten. Tot groot verdriet overleed hij aan zijn verwondingen. De familie van Renard wilde op een bijzondere manier afscheid van hem nemen en hem herdenken zoals hij had geleefd. Daarom besloten ze om hem op te baren voor de tv, zittend in een bureaustoel, met zijn Boston Celtic jersey aan, een zonnebril op, een gamecontroller in zijn hand en omringd door zijn favoriete snacks. Precies zoals hij graag thuis zat. Benieuwd hoe deze opmerkelijke opbaring er uit zag? Bekijk dan onderstaande video.

Wat vind jij van deze opmerkelijke manieren van opbaren? Laat een reactie achter onder dit artikel. Wij zijn erg benieuwd! 

Bron: HLN, BuzzFeedNews

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje