Terug naar overzicht

Anne strooit as van ex uit in Noorwegen

05/12/2016
Redactie
Delen:
As van ex

Je moet er niet aan denken…je maakt het uit met je partner en de volgende dag pleegt hij of zij zelfmoord. Het overkwam Anne Wisselink (29). Vijf jaar geleden besloot ze na zes jaar de relatie met haar vriend Robin te beëindigen en de dag daarna maakte hij een einde aan zijn leven. Een vreselijke schok voor haar en de andere nabestaanden.

Afscheidsmail

“Ik zag het al een tijdje niet meer zitten, maar dankzij jou had ik altijd nog iets. Nu dat wegvalt wil ik niet meer leven in deze nare wereld”, schreef Robin in een afscheidsmail aan Anne. Het ging al een tijdje niet goed tussen hen, maar ze was bang dat hij ongelukkig zou worden als ze bij hem wegging. Uiteindelijk koos ze toch voor zichzelf en toen gebeurde waar ze altijd zo bang voor was: Robin stapte uit het leven. Samen met haar vriendin Marleen heeft Anne een documentaire gemaakt waarin ze de as van ex Robin uitstrooit op hun lievelingsplek.

De Preikestolen

“Ik heb uren tegen de kist gepraat. Zo verdrietig was ik”, zegt Anne in de documentaire. “Ik kon het niet geloven dat hij daarin lag.” De periode daarna droomde ze vaak dat hij terugkwam of ze dacht dat ze hem zag fietsen. In 2015, zo’n drie jaar na de verdrietige gebeurtenis wil Anne de as van ex Robin uitstrooien in Noorwegen. Ze besluit met haar vriendin Marleen te reizen naar De Preikestolen. Een plaats die van betekenis was voor Robin en Anne. Ze hoopt hiermee een belangrijk gedeelte van het rouwproces af te sluiten.

As van ex uitstrooien

Anne en Marleen hebben een korte film gemaakt over hun reis naar Noorwegen. Het is een emotionele en mooie documentaire waarin ze de wens van Robin in vervulling laat gaan: een tweede reis naar hun lievelingsplek. De Preikestolen in Noorwegen. Bekijk de video.

Wat vind jij van de documentaire? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje