0
Terug naar overzicht

Een memory table op de uitvaart

19/05/2020
Redactie
Delen:
Memory table op de uitvaart

Iedereen heeft zijn of haar eigen warme en fijne herinneringen aan een persoon. Hoe fijn is het om al deze herinneringen te bundelen op een memory table op de uitvaart? Deze zogeheten 'tafel met herinneringen' is eigenlijk een tafel vol met foto's en/of spullen die herinneringen aan de overleden persoon oproepen.

Iedereen doet mee

Het mooie aan een memory table op de uitvaart is het feit dat iedereen hier een bijdrage aan kan leveren. Je kunt bijvoorbeeld op de rouwkaart aangeven dat er op de crematie of begrafenis een memory table aanwezig is, en dat elke gezin en/of gast een kleine herinnering mee mag nemen om op deze tafel te leggen. Een herinnering hoeft niet per se een foto te zijn, dit kan bijvoorbeeld ook een ticket van een festival zijn waar jullie samen naartoe geweest zijn, of een CD vol met nummers waar jullie altijd zo lekker op konden dansen.

Herinneringen vanuit verschillende perspectieven

Wat deze tafel zo uniek maakt, is het feit dat iedereen de persoon in kwestie leert kennen vanuit verschillende perspectieven. Achter elke 'memory' schuilt weer een ander verhaal van een ander persoon en zo komt elke gast weer wat nieuws te weten over hem of haar. Je krijgt een compleet beeld van de overledene en iedereen heeft hier een bijdrage aan mogen leveren. Hoe mooi is dat?

Hoe maak je een memory table op de uitvaart?

Voordat je een memory tafel op de uitvaart neerzet, is het wel even belangrijk na te gaan hoe veel gasten er op de crematie of begrafenis zullen komen. Heb je bijvoorbeeld een uitvaart in besloten kring, dan zul je een kleinere tafel nodig hebben dan bij een relatief grote uitvaart. Als je weet hoe veel tafels je nodig hebt, is het belangrijk om te bepalen waar je de tafel(s) neer gaat zetten (bijvoorbeeld aan het begin zodat je zeker weet dat iedereen er langs loopt). Kleed de tafels aan met mooie kleden die passen bij de aankleding van het geheel en zet er bijvoorbeeld een grote foto collage op. Zet als familie alvast jullie 'memories' op de tafel neer et voilà: de memory table is klaar om gevuld te worden met al die mooie, lieve en gekke herinneringen.

De memory table op de uitvaart als conversatie starter

De memory table is de perfecte plek om gesprekken in gang te zetten. Doordat de tafel is gevuld met verschillende herinneringen vanuit verschillende perspectieven, zullen er vanzelf verhalen gedeeld worden. Het is een mooie plek waar eventuele stiltes doorbroken kunnen worden en waar mensen weer heel even mogen lachen om die -toch wel- gekke herinnering bijvoorbeeld. Daarnaast geeft deze plek vol met herinneringen gasten de mogelijkheid om zich te focussen op het positieve. Iets dat heel belangrijk is op een dag als deze.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar mooie herinneringsproducten? Neem dan een kijkje bij onderstaande leveranciers.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje