0
Terug naar overzicht

Jenga als gastenboek bij de uitvaart

22/01/2016
Redactie
Delen:
Jenga als gastenboek bij de uitvaart

Op een uitvaart zullen veel mensen de nabestaanden met warme woorden willen toespreken. Mooie woorden die over de overledene worden gedeeld zijn altijd fijn om te horen. De dag van de uitvaart gaat voor veel nabestaanden snel aan hen voorbij. Daardoor zullen niet alle gesprekken die zij voeren op deze dag goed herinnerd worden. Vaak is een condoleanceboek een oplossing, de berichten hierin kunnen later op het gemak worden teruggelezen. Een creatieve manier om deze woorden te bewaren is om Jenga als gastenboek bij de uitvaart in te zetten.

Mooie manier voor kinderen

Door Jenga als gastenboek te gebruiken, wordt het wat speelser en een klein beetje luchtiger. Daardoor is deze variant ook geschikt om te gebruiken wanneer het om de uitvaart van een kind gaat of als er veel kinderen naar de uitvaart komen. Nu hoeft Jenga niet eens het favoriete spel te zijn geweest, het is wel een manier om het voor kinderen ook leuker te maken een bericht of hun naam voor bijvoorbeeld hun vriendje of vriendinnetje achter te laten. Het Jenga gastenboek is ook goed te bewaren in een mooie doos. En je zou het spel ook kunnen spelen en de mooie herinneringen met elkaar kunnen delen.

Hoe kun je Jenga als gastenboek bij de uitvaart inzetten?

De blokjes zijn het schrijfvlak en wat ons betreft mogen deze blokjes oneindig worden ingezet. Iedere gast mag voor zichzelf beslissen hoeveel woorden nodig zijn om zijn gevoelens te verwoorden. Een klein bericht, een lange boodschap of simpelweg de naam. Creëer na de afscheidsceremonie een plek waar de genodigden op hun gemak een boodschap kunnen achterlaten. Zet een tafel in het zicht of dicht bij de uitgang, zodat iedereen er langs komt. Natuurlijk voorzie je deze tafel met voldoende (watervaste) pennen en een grote voorraad lege Jenga blokjes. Plaats een bord bij de tafel met de bedoeling van Jenga als gastenboek bij de uitvaart. Om een extra spelelement te creëren kun je een plaats midden op de tafel markeren waar de Jenga toren gebouwd kan worden.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje