Terug naar overzicht

Overleden vriendin herinneren: 9 manieren

16/02/2016
Redactie
Delen:
Overleden vriendin herinneren

De herinnering van jouw beste vriendin die er niet meer is, zal je altijd bij je dragen, in gedachten en in het hart. Deze herinnering kun je op een mooie manier vasthouden door hier op een bijzondere manier bij stil te staan. Een overleden vriendin herinneren kan op verschillende manieren. Wij geven je 9 voorbeelden.

1. Laat een ballon op

Laat één keer in het jaar een ballon op. Doe dit op een dag die speciaal is voor jou. Zoals haar verjaardag, de dag van overlijden of een ander bijzonder moment van jullie vriendschap. Als je dit doet, neem dan een ballon die biologisch afbreekbaar is.

2. Laat een tatoeage zetten

Een manier om haar altijd bij je te dragen is door een tatoeage te zetten. Je kunt bijvoorbeeld haar naam of een quote gebruiken. Je kunt tegenwoordig ook een tatoeage met as plaatsen, mocht je een deel van de as krijgen. Het belangrijkste is dat jij weet waar het voor staat.

3. Ga uit eten op haar verjaardag

Haar verjaardag zal een dubbele dag zijn. Het zou mooi zijn als je er toch een gepast feestje van kan maken. Ga op haar verjaardag met de vriendinnengroep uit eten om mooie herinneringen op te halen en te proosten op jullie vriendin.

4. Sta even bij haar stil op jouw trouwdag

Voor veel vrouwen is het een van de mooiste dagen uit hun leven, de trouwdag. Een dag die je deelt met je vriendinnen, van het aanzoek tot het jawoord. Als jij gaat trouwen en je beste vriendin kan er dan niet bij zijn, is dat een gemis bij alle momenten. Jouw overleden vriendin herinneren kan ook op deze dag. Neem op de bruiloft een moment dat je bij haar stil wilt staan. Dit kan tijdens de ceremonie,  het diner of bijvoorbeeld tijdens het trouwfeest op het moment dat jullie nummer gedraaid wordt.

5. Creëer een herinneringsboek

Er is nog zo veel wat je haar zou willen zeggen, wat niet meer kan. Momenten die je te binnen schieten, gevoelens die je zou willen uiten. Houd deze allemaal bij in een boek. Verzamel de leukste foto's van jullie en schrijf verhalen of brieven waarin je alles vertelt.

6. Ga aan de slag met een bucket list

Maak een lijstje van de dingen die jullie nog samen wilden doen en beleven, oftewel een bucket list. Bewaar deze op een handige plek en haal hem tevoorschijn als je een punt van het lijstje wilt strepen. Jouw overleden vriendin herinneren kan door deze dingen toch te doen ondanks dat ze er niet meer is. Ze had vast gewild dat je het zou doen. En door die dingen te doen kun je haar op jouw manier herdenken. De lijst hoeft niet mega lang te zijn. Het hoeft ook niet in sneltreinvaart afgestreept te worden. Streef er bijvoorbeeld naar één keer per jaar iets van de lijst te doen of specificeer deze lijst. Je kunt bijvoorbeeld een bucketlist maken van reizen. En leg deze belevenissen natuurlijk vast op foto en voeg hem eventueel toe aan het herinneringsboek.

7. Draag haar in een sieraad bij je

In een kettinghanger kun je bijvoorbeeld een foto verwerken, in een armband kun je een symbool verwerken en in een ring kun je haar naam laten graveren. Er zijn veel mooie mogelijkheden om een uniek sieraad te creëren dat je altijd om kunt doen en je aan haar doet denken.

8.  Vraag om iets bijzonders

Een overleden vriendin kun je ook herinneren met iets persoonlijks dat jullie hebben gedeeld of centraal stond in jullie vriendschap. Iets wat van haar is en je echt aan haar doet denken. Bijvoorbeeld de speciale wijnglazen die jullie op bijzondere momenten uit de kast haalden. Het t-shirt van jullie sportvereniging. Haar collectie Friends dvd's. Het souvenir dat ze had gekocht op die geweldige vakantie samen. Vraag aan de nabestaanden of het mogelijk is om datgene wat voor jullie zo belangrijk was aan jou na te laten.

9. Maak of koop een memorybox

Als je tastbare herinneringen hebt aan jouw vriendin, bijvoorbeeld doordat ze jou dingen heeft nagelaten of heeft gegeven, dan kun je die een mooie plek geven. Een boek wat ze jou ooit gegeven heeft, die lieve kaart die ze jou verstuurde of die mooie ring van haar. Je kunt al deze persoonlijke zaken bewaren in een zogeheten 'memorybox'. Je kunt specifiek op zoek gaan naar een memorybox, deze zijn in verschillende soorten en maten te koop. Je kunt natuurlijk ook een mooi kistje of doosje kopen en er zelf een memorybox van maken.

Een overleden vriendin herinneren op een andere manier?

Heb jij nog mooie gebruiken of tips om iemand te herdenken? Deel ze door hieronder een reactie achter te laten.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje