0
Terug naar overzicht

Films over de dood en rouwen

18/12/2015
Redactie
Delen:
Films over de dood en rouwen

Een film gaat niet altijd over een sprookje, ook de moeilijke kanten van het leven worden belicht. De volgende films over de dood en rouwen zijn in onze ogen de moeite waard om inspiratie uit te halen voor de toekomst die nog gaat volgen voor jou en jouw nabestaanden. Tevens kunnen ze je helpen bij het verwerken van verdriet als je een dierbare bent verloren. Sommigen met een luchtig randje, sommigen met een romantische twist en sommigen met een bijzonder verhaal.

6x Films over de dood en rouwen die je moet zien

The Bucket List
Je ontmoet iemand in de wachtkamer van het ziekenhuis, terwijl je onderzoek na onderzoek ondergaat en moet wachten op de uitslag. Edward & Carter leren elkaar op deze manier kennen en zijn getuigen op de ergste dag van elkaars leven. Ze zijn allebei ongeneeslijk ziek. Samen gaan ze op pad om te doen wat ze allebei nog willen doen en hun wensen waar te maken. Tot de dood hen scheidt.

P.S. I Love You
Holly & Gerry, een mooi koppel dat hun toekomst samen aan het voorbereiden is. Totdat deze dramatisch tot een einde wordt gebracht. Gerry overlijdt aan de gevolgen van een hersentumor en laat een verscheurde Holly achter. Op haar dertigste verjaardag krijgt ze onverwachts post. Van Gerry. Tijdens zijn ziekbed heeft hij een leven na zijn overlijden voor Holly uitgestippeld. De verjaardagskaart is de eerste aanwijzing met een belofte dat er nog veel berichten van Gerry zullen volgen. Een andere kijk op het rouwproces van de nabestaanden.

Up
Een Disneyfilm die iedereen heeft geraakt toen deze in 2009 uitkwam. We maken kennis met de verlegen Carl & excentrieke Ellie, die een gezamenlijke held hebben en interesse voor avontuur: een droomreis naar de paradijswaterval. Jaren verstrijken en we zien dat dit bijzondere koppel nooit aan deze reis toekomst. Na de dood van Ellie raakt Carl eenzaam en verbitterd. Op een dag klopt een jonge scout Russell op zijn deur en begint het avontuur. Een film zoals alleen Disney die kan maken: het leven gaat door en ga altijd je dromen achterna.

The Fault In Our Stars
Hazel is een tiener met een ongeneeslijke ziekte en gaat naar een praatgroep om haar ouders tevreden te stellen. Daar komt ze Gus tegen voor wie de toekomst er iets beter uit ziet. Tegen beter weten in worden ze verliefd en delen ze dezelfde passie voor een boek. Een boek waar de rest van hun tijd samen om zal draaien. De boodschap van de film? Je hoeft niet herinnerd te worden door de hele wereld, maar alleen door de juiste personen.

The Lovely Bones
De 14-jarige Susie wordt vermoord en komt in een wereld tussen hemel en aarde terecht. Vanuit hier kijkt ze toe hoe haar familie omgaat met het verlies. Ook ziet ze hoe haar moordenaar nog vrij rondloopt. Een kijk op hoe een familie verschillend omgaat met de stadia van rouw, van het verwerken tot wraak nemen, en hoe iemand die bij ons weg is, toch nog over ons waakt.

Seven Pounds
Door een gebeurtenis in zijn verleden is Tim vastbesloten om zeven onbekende mensen te helpen. Niet zomaar te helpen, maar hun leven drastisch te veranderen. Al deze zeven mensen zijn onderdeel van zijn plan met een hartverwarmend einde.

Ken jij ook een goede film die aan dit rijtje kan worden toegevoegd? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen onder dit bericht.

Delen:

Leveranciers

Zoek je steun in een periode van rouw? Een rouwcoach kan uitkomst bieden. Hieronder vind je ons aanbod aan rouwcoaches.
Bekijk alle leveranciers

Reacties (2)

Reactie van Tessa van Stijn op 7 jan. 2016 21:57
"Wat een mooie toevoeging Boukje, klinkt als een film die het zeker waard is om te kijken! Warme groet, het RememberMe.nl team"
Reactie van Boukje Canaan op 7 jan. 2016 20:26
"Incendies is een Franse film die een aantal prijzen heeft gewonnen. Het is een heel apart verhaal met een heel bijzonder onverwacht einde. Het start met een opdracht van de overleden moeder aan haar twee kinderen. Ze moeten op zoek naar hun broer. Verbluft want ze horen nu voor het eerst in hun leven over deze persoon. De zoektocht in het verleden van hun moeder brengt heftige dingen aan het licht, die heden met de vluchtelingen een beeld scheppen die we redelijk kunnen plaatsen. De moraal sprak mij aan: vergeef jezelf, samen kun je verder, de liefde zegeviert."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje