0
Terug naar overzicht

Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

13/07/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
Tastbare herinneringen van gebruikte spullen en kleding

In tijden van verlies en rouw kunnen (tastbare) herinneringen veel troost bieden. Kledingstukken en persoonlijke spullen van een overleden dierbare hebben vaak diepe emotionele waarde. Ze kunnen je troosten met de geur, de textuur en de mooie herinneringen aan de persoon die je mist. Het weggooien of weggeven hiervan is voor de meeste mensen niet voor niks een moeilijke stap. Gelukkig zijn er genoeg andere opties. Ter inspiratie geven wij vijf voorbeelden van bijzondere tastbare herinneringen gemaakt van de spullen en kleding van je dierbare.

5 x een tastbare herinnering van gedragen kleding en gebruikte spullen

1. Zachte kussens en een warm dekentje

Dat kleding met waardevolle herinneringen troost kan bieden weet Wilma Korrel van Atelier Life Story als geen ander. Zij maakt allerlei tastbare herinneringen van de kleding van een overleden dierbare. Op deze manier kunnen de nabestaanden hun dierbare altijd dichtbij voelen en de mooie herinneringen letterlijk omarmen. Denk aan een zacht kussentje gemaakt van diverse kleurrijke T-shirts en truien, waar je je hoofd op kunt leggen of even vast kunt houden wanneer je hem of haar mist. En wat dacht je van een warm bijpassend dekentje waar je onder kunt kruipen wanneer degene die jouw altijd warm hield er niet meer is... Zo voelt het toch een beetje alsof hij of zij je vasthoudt. Naast kussentjes en dekens, kun je bij Atelier Life Story ook terecht voor plaids, voetenbankjes, opbergmanden, tassen, kettingen, armbanden, haarbanden, sjaals, rugzakken of knuffels. Persoonlijke spullen van de overledene kunnen in overleg ook verwerkt worden in de tastbare herinneringen.

atelier life story

2. Knuffelnijlpaard met een rugzakje

Over vasthouden en omarmen gesproken, een knuffelbeestje is ook een bijzondere manier om de kleding van je dierbare te veranderen in een liefdevolle tastbare herinnering. De Goodmourninghippo is een mooi voorbeeld van zo'n rouwknuffel. Het knuffelnijlpaardje draagt kleren die uit de kleding van een overleden dierbare zijn gemaakt. De knuffel is bedoeld om kinderen een steuntje in de rug te geven in hun rouwproces. In het kleine zakje op de broek of het jurkje, kunnen kinderen briefjes en tekeningen doen met daarop dingen die ze nog zo graag hadden willen zeggen tegen degene die ze missen. Aan de hand van jouw wensen wordt de kleding van de Goodmourninghippo rouwknuffel gemaak.

goodmourninghippo

3. Een vrolijke vlaggenlijn

Hoewel je het niet vaak ziet, is het ook goed mogelijk om van de kleding van je dierbare een vrolijke vlaggenlijn te laten maken. Het is even wat anders dan een kussen, deken of knuffelbeertje, maar biedt net zoveel troost en warmte. Goud onder de regenboog maakt van de sjaals van oma en de pyjama's van opa een mooie vlaggenlijn die je kunt ophangen op de speciale dagen waarop hun aanwezigheid nog meer voelbaar is. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen en andere feestdagen die je vroeger altijd samen met je dierbare(n) doorbracht. Het voordeel van het op maat maken van een tastbaar herinneringsproduct zoals een vlaggenlijn, is dat elk gekozen kledingstuk unieke kenmerken en details heeft die ook weer in de vlaggetjes terugkomen. En zo maakt de vlaggenlijn uiteindelijk meerdere mensen blij. 

vlaggenlijn - goud onder de regenboog

4. Een herinneringskist vervaardigd uit een houten meubel 

Heeft je dierbare een houten meubelstuk nagelaten en weet je niet zo goed wat je ermee moet? Dan kun je overwegen om hier een mooie tastbaar herinneringsproduct van te laten maken door Gedenken in hout. Uit het houten meubelstuk kunnen zij aan de hand van jouw wensen een unieke urn, een herinneringskistje of een ander gewenst object maken dat troost en steun biedt. Op onderstaande foto zie je bijvoorbeeld een herinneringskistje dat is gemaakt van een nachtkastje. Je kunt het kistje gebruiken om andere kleine waardevolle spullen en tastbare herinneringen in te bewaren en erbij pakken wanneer je daar behoefte aan hebt.

gedenken in hout

5. Tastbare herinneringen in epoxy

Een levenslange herinnering, die je altijd kunt zien of vasthouden. Ook de Gietfabriek maakt het mogelijk. Zij zijn gespecialiseerd in het ingieten van bijzondere items en objecten. Welk verhaal er ook achter schuilt, het is er voor iedereen. De verhalen vereeuwigen zij tot een dierbaar en persoonlijk kunstwerk. Van krukjes tot tafels en nog veel meer. Herinneringen geven troost en zijn bedoeld om te koesteren. Een dierbare tekening of foto, een oud schilderijtje, lievelingsspeelgoed, een medaille, een horloge, een bordspel, bioscoop kaarten, muntenverzameling, noem maar op! Vrijwel alle spullen van je dierbare kunnen worden vereeuwigd in de glasheldere hoogglans epoxy van de Gietfabriek. 

Gietfabriek

 

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje