Terug naar overzicht

Inspirerend: herinneringstatoeage voor Manchester

29/05/2017
Redactie
Delen:
tattoo van dierbaren

De verschrikkelijke aanslag in Manchester vorige week heeft ingrijpende gevolgen voor de Britse stad. De inwoners van de Noord-Engelse stad -de Mancunians- laten en masse een herinneringstatoeage van de bij, hét symbool van de Britse arbeidersstad zetten.

workerbee Een 'worker bee' wordt getatoeëerd bij een inwoner van Manchester                        Bron: NOS

Honderden inwoners van de stad stonden het afgelopen weekend in de rij om het insect op de eigen huid te laten zetten. Ook beloofde een tattoo-artiest uit de stad het gratis te doen voor iedereen die minstens 50 pond ophaalde voor de slachtoffers van het drama. De altijd bezige bij verwijst van oudsher naar het industriële karakter van Manchester, maar is nu eens te meer een symbool van onderlinge verbondenheid.

Tattoo van as

Een tattoo is natuurlijk een ideaal middel om iets of iemand te gedenken, immers: het staat voor altijd in je huid gegraveerd. Maar wist je dat je dit tegenwoordig op verschillende manieren kan laten doen? Zo kun je er voor kiezen om een 'gewone' tatoeage te laten zetten, die een blijvende herinnering vormt. Maar het is ook mogelijk om de as van een overledene in de inkt voor een tatoeage te verwerken. Zo draag je voor altijd een stukje van de persoon met je mee.

Risico

Ongeveer een kubieke centimeter as wordt gebruikt voor de tatoeage. De as wordt van te voren goed verhit om deze zo steriel mogelijk te maken. Maar volledig schoon zal deze nooit worden, daarom moet degene die de tatoeage wil laten zetten een verklaring ondertekenen dat hij of zij instaat voor de gevolgen, mochten er complicaties optreden.

Een tattoo van dierbaren bewaren

Maar het kan ook andersom. Zo kun je je eigen tatoeage(s) laten bewaren na je overlijden. Dit dient dan wel in het testament vastgelegd te worden, in een zogenoemde intentieverklaring. Na je dood wordt dan een stuk huid weggesneden, waarna de huid met de tatoeage speciaal geprepareerd wordt. Vervolgens kan dit ingelijst worden. Zo hebben dierbaren voor altijd een aandenken in de vorm van een enorm persoonlijk kenmerk van de overleden persoon. Bron: NOS

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje