0
Terug naar overzicht

Wat schrijf je op een troostkaart?

07/05/2024
Stephanie Sequeira
Delen:
troostkaartje

In onze webshop vind je diverse troostgeschenken, waaronder de Troostbox, lieve wenskaarsjes en nog veel meer hartverwarmende gedenkartikelen die je kunt geven aan iemand die een dierbare heeft verloren. Bij al onze troostgeschenken heb je de optie om er een kaartje met een persoonlijk berichtje aan toe te voegen. Het is een klein gebaar dat heel veel troost, steun en kracht kan bieden aan iemand in rouw én om te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Maar wat schrijf je nou eigenlijk op zo'n troostkaartje? Ter inspiratie delen we enkele tips en voorbeeldteksten.

Wat schrijf je op een troostkaartje? Tips en voorbeeldteksten

1. Wees oprecht en empathisch

Bij het bedenken van een persoonlijke tekst voor op een troostkaartje is het belangrijk om oprecht en empathisch te zijn. Laat de ontvanger weten dat je er voor hem of haar bent in deze moeilijke tijd. Een eenvoudige "Ik denk aan je" of "Mijn hart gaat uit naar jou en je familie" kan al enorm veel steun bieden.

2. Deel herinneringen

Herinneringen aan de overledene kunnen een waardevolle bron van troost zijn. Als je de overledene kende, deel dan een speciale herinnering, anekdote of een positieve eigenschap. Dit laat zien dat hun geliefde niet vergeten zal worden en kan een glimlach op het gezicht van de rouwende brengen.

3. Bied steun aan

Een zin als: "Laat me weten als ik iets kan doen om deze tijd gemakkelijker voor je te maken. Ik sta klaar om te helpen, hoe dan ook.", kan veel betekenen voor iemand die rouwt. Of het nu gaat om praktische zaken of gewoon een luisterend oor bieden. Vaak zal degene hier geen gebruik van maken, omdat ze bijvoorbeeld niemand tot last willen zijn. Naast het versturen van een wenskaartje kun je altijd nog een keer bellen, appen of langsgaan om praktische steun te bieden. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, koken of gewoon luisteren naar hun verhaal. Vraag eventueel waar hij of zij behoefte aan heeft.

4. Gebruik troostende woorden

Kies woorden die geruststellend en bemoedigend zijn. Moedig hen bijvoorbeeld aan om tijd te nemen voor zichzelf en om hun emoties te uiten. Bijvoorbeeld: "Het is oké om te rouwen en om je verdrietig te voelen. Neem de tijd die je nodig hebt, en weet dat ik er ben om je te steunen." Probeer het gebruik van religieuze of spirituele uitspraken te vermijden als je niet zeker weet of de ontvanger daar behoefte aan heeft. Als je echt niet weet wat je op kunt schrijven kan een een mooie toepasselijke quote op de troostkaart al meer dan genoeg zijn.

Voorbeeldteksten voor op een troostkaartje

Een oprechte tekst van medeleven en steun kan een lichtpuntje bieden in donkere dagen. Het vinden van de juiste woorden om iemand te steunen die een geliefde heeft verloren, kan een uitdaging zijn. Daarom delen wij hieronder enkele voorbeeldteksten voor wat je op een troostkaart kunt schrijven:

  • "De herinneringen aan [naam van de overledene] zullen voor altijd in mijn hart blijven. Ik hoop dat ze je troost bieden in deze moeilijke tijd."
  • "Je bent niet alleen in je verdriet. Ik sta naast je, klaar om je te steunen en er voor je te zijn."
  • "Moge de liefde en steun van vrienden en familie je kracht geven om deze tijd door te komen."
  • "Hoewel woorden ontoereikend lijken in tijden van verdriet, wil ik je laten weten dat ik gedachten bij je ben."
  • "In deze donkere dagen hoop ik dat je een sprankje licht kunt vinden in de warme herinneringen aan [naam van de overledene]."
  • "Ik weet dat geen enkel woord het gemis kan verzachten, maar ik hoop dat je je getroost voelt door de liefde en steun om je heen. Ik ben er voor je, op welke manier je mij ook nodig hebt."
  • "Ik kan me niet voorstellen wat je doormaakt. Moge de herinneringen aan [naam van de overledene] een bron van troost zijn in deze moeilijke tijd. Ik denk aan je."

Vergeet niet om je naam erbij te vermelden, zodat de ontvanger weet van wie het troostgeschenk en het wenskaartje afkomstig zijn.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje