0
Terug naar overzicht

Overleden vriend herinneren: 10 manieren

02/10/2016
Redactie
Delen:
Overleden vriend herinneren

Een overleden vriend herinneren kan op verschillende, mooie manieren. Het gaat er om dat jij je hier prettig bij voelt. Dat kan door het op een persoonlijke manier in te steken. Heb je even geen inspiratie? Wij helpen je op weg bij het herdenken van jouw dierbare vriend.

1. Aan de slag met een bucket list

Zijn er dingen waarvan jullie altijd hebben gezegd dat jullie dit nog een keer gingen doen? Pak dit dan zelf op. Maak een to do lijst! Om er zeker van te zijn dat je het ook echt gaat doen, kun je er een planning aan koppelen. Natuurlijk was het vele malen leuker geweest met hem erbij, maar hij had zeker te weten gewild dat jij deze bucket list ook zonder hem zou afstrepen.

2. Maak een video

Mochten jullie nog tijd hebben met elkaar, zet dan een laatste herinnering op beeld van jullie mooie, gekke vriendschap. Maak een videoclip van jullie favoriete band of doe een scène uit een film na. Je kunt ook een video met boodschappen maken voor in de toekomst en hem vragen wat hij je op bepaalde belangrijke momenten in jouw leven graag zou willen vertellen.

3. Zet een tatoeage

Met een tatoeage draag je jouw vriend altijd en overal met je mee. Dat kan in de vorm van een datum, naam of quote. Zolang jij weet waar het voor staat is het een persoonlijke manier om een overleden vriend te herinneren. Je kunt ook een tatoeage met as laten zetten, mocht de familie jou toestemming geven om de as te gebruiken.

4. Luister naar zijn favoriete muziek

Maak een afspeellijst van zijn favoriete nummers of van de muziek die op zijn uitvaart gedraaid is. Heb je een moment dat je er even doorheen zit? Zet de afspeellijst aan en hij is weer heel even bij je.

5. Bezoek zijn rustplaats

Een overleden vriend herinneren kan ook op de plek waar hij nu rust. Bezoek deze plek en vertel hem wat je ondertussen hebt beleefd en dat je hem mist. Het lijkt misschien vreemd om tegen 'de lucht' te praten, maar het kan je heel erg helpen in je rouwproces.

6. Maak een reis

Even het land uitgaan kan rust geven in je hoofd. Je kunt even dingen op een rij zetten en deze wat makkelijker een plek geven. Ook heb je wat meer ruimte om alle mooie herinneringen aan jouw vriend nog eens de revue te laten passeren.

7. Schrijf een brief

Het kan soms heel erg opluchten om woorden op papier te zetten. Alles wat je hem nog had willen zeggen kan je hierin kwijt. Niemand hoeft deze brief te lezen, het helpt vooral jou persoonlijk.

8. Organiseer een herdenkingsmoment

Was hij altijd te vinden op die ene bank in het park, was hij de aanvoerder van het voetbalteam of stond hij altijd in dezelfde kroeg? Organiseer hier dan een bijeenkomst om hem bijvoorbeeld op zijn sterfdag te herdenken. Nodig de nabestaanden en dierbaren hier voor uit en haal met zijn allen mooie momenten op.

9. Sta stil bij zijn verjaardag

De verjaardag van een overleden vriend is vaak een lastig moment. Op die dag kun je er even extra bij stil staan. Ga even langs bij zijn ouders met een kleinigheidje en om weer even bij te praten. Of ga met vrienden een biertje drinken en proost op de fijne dingen die jullie hebben mogen meemaken met jullie overleden vriend.

10. Maak beloftes waar

Heeft hij altijd gezegd dat je iets moest doen of heb je hem iets beloofd? Bijvoorbeeld op zijn sterfbed? Ga het doen! Dus maak die ene reis, solliciteer naar die geweldige baan of hak eindelijk eens die ene, moeilijke knoop door.

Een overleden vriend herinneren op een andere manier?

Zoals je ziet kun je een overleden vriend herinneren op heel veel mooie manieren. Heb je zelf nog een bijzondere tip die in dit rijtje past? Laat het ons dan weten in een reactie onder dit artikel. 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje