Terug naar overzicht

Mooie kistjes voor kinderen

10/03/2016
Britt Leenaarts
Delen:
mooie kistjes voor kinderen

Het uitzoeken van een kist voor een volwassene is al lastig genoeg,  laat staan als je dit voor een kindje moet doen. Wij van RememberMe.nl willen ook de mensen die hiermee te maken krijgen een helpende hand toereiken. Bij deze daarom een lijstje met mooie kistjes voor kinderen. Omdat die kleine het mooiste afscheid verdient dat er is.

Hemelbedje

Bij Hemel-Bed hebben ze naast de hemelbedden voor volwassenen ook hemelbedjes voor kindjes. Bij Hemel-Bed maken ze deze hemelbedjes helemaal met de hand en de exemplaren zijn ook nog eens van ecologisch materiaal gemaakt. Respect voor de mens en de natuur dus.

Een kist laten beschilderen

Je kunt er voor kiezen om het kistje voor een kindje te laten beschilderen. Zo geef je dit omhulsel een speels effect mee, waardoor het een wat 'jonger' effect heeft dan bij een 'volwassen' grafkist. Laat elk familielid iets moois op de kist schilderen, of zet er een sprekend gedicht op dat jullie kleine typeert. Wil je een meer professionele schildering? Dan kun je het kistje ook laten beschilderen door een professional.

Kistje met een vlindersluiting...

Een grafkist voor volwassenen wordt afgesloten met -meestal- houten draaiknoppen. Wist je dat er ook zoiets als een 'new life' vlinder bestaat? Dit is een grote, houten vlinder die ter vervanging van de reguliere draaiknoppen kan dienen. Het mooie is dat je deze vlinders zelf een kleurtje kunt geven.

... Of een kistje met vlinders erop

Bij Van Wijk Uitvaartkisten stuitten we op een kistje waarin op een hele mooie en subtiele manier vlinders zijn verwerkt. Hoe mooi is het om deze variant te combineren met de bovengenoemde vlindersluiting? Dit bedrijf biedt overigens naast dit kistje met vlinders ook vele andere mooie kleine kistjes aan.

Hartvormig exemplaar van hout

Het bedrijf Hart van Hout maakt kistjes van hout in de vorm van een hart... Ook voor kinderen. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat dit een liefdevolle laatste rustplek bij uitstek is.

Babymandjes

Ook de allerkleinsten onder ons verdienen een waardig afscheid. Zo zijn er speciale babymandjes te krijgen in verschillende vormen. Wat dacht je van een hart bijvoorbeeld, als blijk van eeuwige liefde? Of een ster die symboliseert dat jullie baby nooit zal stoppen met stralen?

Kistje personaliseren met een foto

Er is niets zo mooi als een kistje waar jij van A tot Z de vormgeving en het uiterlijk van hebt mogen bepalen. Wist je dat je een kistje ook kunt laten personaliseren met een foto? Bij Beerenberg kun je zelfs online het kistje voor je kind samenstellen. Van het bepalen van de grootte en het materiaal tot het toevoegen van een foto en teksten: het is allemaal mogelijk. Naast deze mogelijkheid van een eigen ontwerp, heeft dit bedrijf ook een aantal speciale (vaste) ontwerpen voor kinderkistjes. Deze vind je op de homepage van hun website.

Mooie kistjes voor kinderen van riet

Het gebruik van riet als materiaal voor een kistje kan net even wat 'vriendelijker' ogen dan hard hout. Het fijne aan deze rieten mandjes is het feit dat je ze in de kleur kunt laten maken die jij voor ogen hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van hemelsblauw, pastelroze of zonnebloemgeel?

Wiegkistje

Een wiegkistje kun je eigenlijk ook wel zien als een mooie en eeuwige slaapplek voor jullie kindje. Deze exemplaren zijn meestal gemaakt van hout en te krijgen in ongelakte, transparante en gelakte uitvoering. Je kunt het wiegje trouwens net even wat extra's meegeven door zijn of haar naam in het voeteneinde van het kistje te laten graveren of de naam in dunne, houten letters op de deksel vast te lijmen.

Een simpele variant versieren met persoonlijke spulletjes

Ook een mooi idee is om een simpel grafkistje aan te schaffen met een platte deksel en deze te 'versieren' met persoonlijke spulletjes van de kleine. Die ene mooie knuffel bijvoorbeeld, of dat ene doekje waar hij of zij zo aan gehecht was. Oh ja, en verdient die prachtige tekening ook geen ereplekje op de kist? Je kunt deze spulletjes met een klein beetje lijm bevestigen aan de kist en -als je dat fijn vindt- de spulletjes aan het einde van de dienst voorzichtig los maken. Zo kun je de spulletjes ook thuis een fijn en veilig plekje geven.

Ben jij zelf nog mooie kistjes voor kinderen tegengekomen die je graag met ons wilt delen? Dan mag je altijd contact met onze redactie opnemen; al jullie input is welkom.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje