Terug naar overzicht

Vijf mooie rouwgedichten voor Moederdag

06/05/2021
Sterre Blokdijk
Delen:
moederdag

Het verliezen van je moeder is natuurlijk ontzettend zwaar. Het gemis gaat eigenlijk nooit meer over, maar op sommige dagen, zoals bijvoorbeeld Moederdag, kun je haar even extra missen. Soms is het lastig om te kunnen omschrijven wat je dan precies voelt. De juiste woorden zijn moeilijk te vinden. Een mooi rouwgedicht kan helpen je verdriet te verwoorden. Het zorgt vaak voor herkenning en het helpt je om te gaan met je gemis. In dit artikel hebben wij vijf prachtige rouwgedichten over moeders uitgelicht die een beetje troost kunnen bieden op deze dag.

Mooie rouwgedichten voor Moederdag: onze top 5

1. Moederdag - Simone Snakenborg

Dit rouwgedicht is herkenbaar voor iedereen die hun moeder is verloren en daarbij extra stilstaat op Moederdag, een dag die je normaal misschien wel zou spenderen met je moeder. Even samen tijd doorbrengen... Van een kopje koffie drinken of een dagje uit. Voor velen brengt deze dag wellicht net wat meer emoties en herinneringen op dan een andere dag.

2. In mijn hart - Simone Beijer

Je weet wat ze zeggen: "Uit het oog, maar niet uit het hart." In het rouwgedicht 'In mijn hart' van Simone Beijer komt mooi naar voren dat je je dierbare - zoals je moeder - voor altijd in je hart meedraagt. Zo is je moeder bij je in elke stap die je zet.

3. Moederdag in coronatijd - Simone Snakenborg

In de huidige tijd waarin corona voor veel veranderingen heeft gezorgd, is rouwen voor veel mensen nog zwaarder. Je bent minder vaak samen met je dierbaren dan je gewend bent, zo ook op dagen waarop je het liefst niet alleen bent... Dit gedicht is een ode aan alle moeders die belangrijke momenten hebben moeten missen in coronatijd.

4. Kon ik nog maar... - Margriet Adema

Na een persoonlijk verlies denk je vaak aan de dingen die jullie samen altijd deden. Zelfs de meest simpele dingen kun je nu enorm missen, zoals samen een kopje koffie drinken of een rondje door de stad lopen. In dit rouwgedicht verwoordt Margriet Adema op een bijzondere manier het gemis en de gevoelens die hier bij komen kijken. De herinneringen aan mooie momenten samen met je moeder zorgen ervoor dat zij in gedachten doorleeft en altijd bij je is.

5. Spiegel - Caroline Duisings

Naarmate je ouder wordt, kom je er soms steeds meer achter hoeveel je eigenlijk op je ouder(s) lijkt. Of valt het ineens op welke eigenschappen je hebt overgenomen. Als moeder of vader is overleden, raakt het je wanneer je je dit realiseert. Dit prachtige gedicht 'Spiegel' slaat de spijker op zijn kop met de juiste woorden.

Kun jij zelf mooi dichten?

Deze vijf rouwgedichten zijn natuurlijk niet de enige gedichten die wij hebben. Op onze site vind je elke week nieuw geplaatste gedichten over rouw en verlies. Hou onze website dus in de gaten! Kun jij zelf mooie rouwgedichten schrijven of ken je iemand die dat kan? Laat het ons weten in de reacties.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Anoniem op 6 mei 2021 11:25
"Er zijn ook moeders die op moederdag hun kind missen. Daar lees ik heel weinig over. Jammer."

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje