0
Terug naar overzicht

Bijzondere rouwbloemen en mooie decoratie

21/07/2020
Redactie
Delen:
bijzondere rouwbloemen

Bijzondere rouwbloemen zorgen voor een speciale sfeer bij het afscheid van een geliefde. Je kan bijvoorbeeld variëren in vorm, kleur en bloemsoort om het rouwboeket en de bloemendecoratie een eigen invulling te geven. Er zijn nog meer bijzondere alternatieven die een bepaalde persoonlijke sfeer aan de uitvaart meegeven. Ken je de gespoten bloemen en het papieren rouwboeket al?

Gespoten bloemen

Wist je dat het mogelijk is om je favoriete bloemen in een andere kleur te spuiten? Dat kan een mooi idee zijn als je bijvoorbeeld een bepaalde kleur als thema wilt laten terugkeren bij de uitvaart. Je kunt die kleur laten terugkeren in de rouwkaart, in de aankleding en dus ook in de bloemen. Op die manier geef je de uitvaart de gewenste kleur en de juiste sfeer. Je kan de bloemen ook personaliseren door ze te versieren met een print. Druk een naam, een favoriete uitspraak of een kleine afbeelding op de bloemblaadjes.

Bijzondere rouwbloemen: vlinders en muzieknoten

Wat betreft vorm is alles mogelijk - en dan bedoelen we ook echt alles. Liep de overledene graag rond in de natuur? Laat dan een bloemenpracht (of meerdere) maken in de vorm van een vlinder of een vogel. Hield degene van muziek? Kies dan bijvoorbeeld voor een muzieknoot of -instrument. Hoe mooi is het om datgene wat je dierbare liefhad terug te zien bij het afscheid? Ga in gesprek met de bloemist en creëer samen een passend bloemenkunstwerk. Kijk voor inspiratie eens bij Anders Bloemstyling.

Boeket van kwasten en groenten

Het is ook origineel om betekenisvolle voorwerpen in het rouwboeket te laten verwerken. Zo hebben verschillende bloemenkunstenaars diverse rouwstukken gemaakt van onder andere groente, kwasten, plamuurmessen. Een mooi eerbetoon aan iemand die schilder van beroep was en een liefde voor zijn groentetuin had. Bekijk onze bloemsierkunstenaars

Boeket met sieraden of zijden bloemen

Wanneer je liever geen echte bloemen wilt, kan je ook kiezen voor een chic alternatief. Vervang de bloemen door mooie linten, parels en broches. Of ga voor zijden bloemen. Het geeft een prachtig resultaat en een bijkomend voordeel is dat dit materiaal niet verwelkt en dus ook na de uitvaart als herinnering kan dienen.

Ga voor planten

Planten geven een frisse, natuurlijke uitstraling aan de uitvaart en zijn zeer geschikt als decoratie. Ga voor één grote plant of kies juist voor meer groen als decoratie. Versier de ruimte met hangende potjes met hang- of vetplantjes voor een natuurlijke sfeer. Daarnaast kunnen potten ook een mooie aanvulling zijn op het geheel: ga voor gekleurde, glazen of versierde potten.

Vraag de gasten om een bloem

Wanneer je het lastig vindt om bloemen te kiezen of de andere nabestaanden wilt betrekken kan je de gasten vragen om ieder één enkele bloem mee te nemen. Creëer zo een verzameling van bijzondere rouwbloemen die volgens de gasten passen bij de overledene. Dat kan in de vorm van een bloemenwand of in een andere mooie vorm.

Een papieren boeket

Met papier en wat creativiteit (of creatieve vrienden) kun je alle kanten op. Maak een boeket in de vorm van papieren bloemen of creëer een kunstvorm van papier met teksten van nabestaanden. Papier kan ook gebruikt worden om de ruimte verder aan te kleden: hang papieren lantaarns op of een slinger met favoriete teksten en hang daartussen mooie kleine (bosjes) bloemen.

Wensboom

Een wensboom is een mooie manier om de natuur en de gasten te betrekken bij de uitvaart. Het idee van de wensboom is dat de nabestaanden er een wens of herinnering in achter kunnen laten. Daarvoor kan je een echte boom gebruiken (een klein exemplaar) maar je kan ook met een paar losse takken al heel gemakkelijk een wensboom creëren. Leg wat kaartjes aan lintjes en pennen neer zodat de gasten hun boodschap kunnen achterlaten. Tip: leg bij de wensboom een instructie neer zodat de gasten weten wat er van hen wordt verwacht. Het is handig om te weten dat niet iedere bloemist ervaring heeft met deze originele ideeën. Zoek in onze bedrijvengids naar de juiste bloemist en creëer samen een stuk met bijzondere rouwbloemen voor op de uitvaart. 

Rouwbloemen bewaren in hars

Rouwbloemen zijn een blijk van waardering, respect en liefde tegenover de overledene en ze bieden een vorm van troost en steun. Veel nabestaanden gooien deze dan ook liever niet weg na het afscheid van hun dierbare. Gelukkig is het tegenwoordig goed mogelijk om de bijzondere rouwbloemen na de uitvaart te bewaren als mooi aandenken. Zo kun je de rouwbloemen voor altijd bewaren in hars en deze een mooi plekje in huis geven of als troostgeschenk cadeau doen. Een prachtig bedrijf dat jou hierbij kan helpen is Floral Stories. Zij kunnen de bloemen van de uitvaart vereeuwigen tot een persoonlijke object. Draag je de rouwbloemen liever dicht bij je? Dan kun je er bij Floral Stories ook voor kiezen om één of meerdere rouwbloemen in een sieraad te verwerken. De mogelijkheden om de bloemen na de uitvaart te vereeuwigen zijn oneindig!

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Marijke scharenberg op 9 feb. 2023 09:47
"Hoi de moeder van mijn schoondochter is overleden. Wij zouden graag een bloemstuk willen bestellen, ze was gek op vogels. Is er zoiets mogelijk?"

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje