Terug naar overzicht

Uitvaartvideo om later terug te kijken

07/12/2015
Redactie
Delen:
Uitvaartvideo

In eerste instantie weet je het niet zo goed, een video maken van de uitvaart? Is dat niet een beetje een raar idee om deze gebeurtenis vast te leggen? En is het wel prettig om iemand te hebben die de hele tijd alle emoties filmt? Toch kunnen we deze vragen eigenlijk ook van de positieve kant bekijken. Waarom zou je een uitvaartvideo juist wel doen?

Terugkijken op de uitvaart

Eigenlijk is het met dit punt al meteen raak, je kunt de uitvaartvideo op ieder gewenst moment weer terug zien. Op de dag zelf gaat alles snel voorbij door alle emoties die erbij komen kijken. Je kunt niet overal bij stilstaan. Veel mooie momenten worden vastgelegd: de entree van de rouwstoet, de speeches, de decoratie en het afscheid. Er vallen dingen op die je op de dag zelf niet hebt gezien. De mooie woorden die zijn gesproken kun je weer beluisteren. En dat terwijl je rustig thuis in vertrouwde omgeving op de bank zit.

De mooie momenten delen met de uitvaartvideo

De uitvaartvideo kan ook aan alle genodigden worden verstuurd als aandenken. Zo kunnen ze zelf in hun eigen tijd ook het afscheid terug kijken en is het een houvast voor moeilijke tijden. Het kan ook een uitkomst zijn om de uitvaart op video te hebben voor de mensen die door omstandigheden niet aanwezig konden zijn. Het zien van de video en mooie woorden kan voor hen ook een moment zijn om het afscheid te verwerken. Ook voor jonge kinderen kan het later een mooie terugblik zijn als het bijvoorbeeld om de uitvaart van hun vader of moeder gaat.

De uitvaartvideograaf

Als je de uitvaart op video vastlegt, dan wil je dat dit ook goed gebeurt. Het inhuren van een professionele uitvaartvideograaf is dan ook een aanrader. De videograaf weet precies welke momenten hij moet pakken, wat de juiste belichting is en vanuit welke hoeken er gefilmd moet worden. Daarnaast nog een belangrijk punt: hij weet dat hij niet in de weg mag lopen. De hele dag is hij onzichtbaar. Van te voren kun je precies overleggen hoe je de uitvaartvideo voor je ziet: welke stijl, welke momenten of wat juist niet. Zet samen het perfecte draaiboek in elkaar waar jullie je allebei prettig bij voelen.

Iedereen in beeld

Het blijft lastig om de emoties van mensen vast te leggen en sommige gasten willen liever niet op film worden gezet. Mochten hierover vragen komen, dan kun je altijd zeggen dat de videograaf hier bij de montage rekening mee kan houden en dat de film alleen voor privé gebruik is bedoeld. Het is en blijft een mooi aandenken.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje