Terug naar overzicht

Oranje uitvaart voor een Koninklijk afscheid

27/04/2016
Redactie
Delen:
Oranje uitvaart

Waar Koningsdag voor de één een goede reden is om een feestdag in te lassen, daar kan het voor de ander juist een dag zijn waarbij extra stil wordt gestaan bij verdriet. Omdat iemand in deze periode is overleden bijvoorbeeld. Het kan een heel mooi gebaar zijn om een oranje uitvaart te organiseren. Overigens is de kleur oranje een hele warme en liefdevolle kleur, wat het niet alleen een passende kleur voor een uitvaart op Koningsdag maakt, maar eigenlijk voor een afscheid in welke periode dan ook. Of je nou voor subtiel of orange all the way gaat: met deze tips kun je jouw creatieve brein alvast een beetje voeden.

Koninklijk afscheid aankondigen

We snappen het helemaal dat je de rouwkaart subtiel wilt houden. Het is immers al moeilijk genoeg dat die ene persoon er niet meer is... Het doen van een aankondiging maakt dit voor je gevoel alleen maar nog meer definitief. Toch kun je oranje ook heel subtiel doorvoeren in de rouwkaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van enkel de beginletters een oranje touch meegeven? Of de rouwkaart in een zacht oranje enveloppe verzenden? Ook een idee: houd de kaart simpel en laat een vast symbooltje, bijvoorbeeld een vlinder, in de kleur oranje terugkomen.

Oranje uitvaart met bijpassend rouwboeket

Het mooie aan de kleur oranje is het feit dat deze kleur in heel veel verschillende tinten voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende pastelvarianten of juist fel oranje. Heb je al nagedacht over de bloemen voor de uitvaart? Combineer dan eens verschillende tinten oranje, of ga voor een basic rouwboeket en kies voor een bloemcreatie in 1 kleurtype oranje.

Een (deels) oranje kist

Bij Beerenberg heb je de mogelijkheid om een uitvaartkist te personaliseren. Zo kun je hem ook een zelfgekozen kleurtje meegeven. Je kunt er hierbij voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de deksel oranje te maken, maar je kunt ook all the way gaan en de hele kist oranje laten maken. Ook een mooi idee: ga voor een basic kist en laat iedereen met oranje verf en/of stiften een mooie boodschap op de kist schrijven. Let op: zorg dan wel dat je voor een materiaalsoort kiest waar je op kunt schrijven/schilderen.

Originele entree: grote, oranje truck

Bij LeGrand ClassicCars hebben ze een prachtige oranje truck klaar staan die ingezet kan worden als rouwauto. Wauw, over een spectaculaire entree gesproken...

Dresscode 'a touch of orange'

Oranje is een zeer aanwezige kleur, dus een complete oranje look... Daar zouden wij zelf ook niet voor kiezen. Wel kun je er eens aan denken om te gaan voor een 'touch of orange' dresscode. Geef op de uitnodiging bijvoorbeeld aan dat iedereen een klein, oranje detail mag verstoppen in zijn of haar outfit. Een oranje stropdas bijvoorbeeld, of een subtiel oranje nagellakje.

Decoratie: sinaasappels in grote vazen, oranje hangbloemen...

Wat betreft decoratie kun je vrijwel alle richtingen inslaan. Je kunt er voor kiezen om DIY items voor de uitvaart te maken in deze knalkleur bijvoorbeeld. Of wat dacht je van het gebruiken van sinaasappels in grote, glazen vazen? Past overigen ook weer perfect bij een ecologische uitvaart. Ook mooi: grote oranje linten om de stoelen binden, oranje potjes en vaasjes verspreiden door de ruimte of de zaal versieren met mooie, gepersonaliseerde kaartjes in de kleur oranje. Enne... Hoe mooi is het idee dat je hierboven op de foto ziet? Oranje bloemetjes in hangpotjes ter decoratie? Wij zijn om...

Catering: verse sinaasappelsap, oranje groenten en worteltaart

Er is genoeg oranje te verwerken in de catering voor tijdens het samenkomstmomentje na de uitvaart. Wat dacht je van zelf gemaakte oranje cupcakes bijvoorbeeld? Of een mooie, klassieke worteltaart? Ga je liever op de gezonde tour, dan is het een optie om iedereen verse sinaasappelsap te schenken en mooie salades met oranje elementen te serveren. Met wortel bijvoorbeeld, of oranje paprika. Eerlijk is eerlijk: je beeld van een oranje uitvaart is nu stiekem wel een beetje veranderd na het lezen van deze ideeën, toch? Toch nog een beetje zoekende naar wat voor jou de perfecte invulling voor je afscheid zou kunnen zijn? Bekijk dan eens ons Pinterest-account. Hier vind je verschillende borden met mooie inspiratiebeelden.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje