Terug naar overzicht

Digitale condoleanceregisters

17/02/2016
Redactie
Delen:
digitale condoleanceregisters

Een condoleanceregister heb je in verschillende vormen en maten. Zo heb je de traditionele 'boekvariant' zoals we hem allemaal kennen, maar je kunt ook memorabele keien inzetten als manier van condoleren. Wil je het wat meer eco friendly hebben? Dan is het een optie om je eens te verdiepen in de digitale condoleanceregisters. Welke je allemaal hebt? Scroll, lees en leer.

Condoleanceregister.nl

Het doel van deze website is om mensen bij elkaar te brengen in het geval van het overlijden door rampen en actuele misdrijven. Het mooie van deze website is dat je van elk register een echt boekje kunt maken, inclusief foto's. Zo kun je van al die lieve berichtjes een tastbare herinnering maken en deze een mooi plekje in huis geven.

Memori.nl

Memori helpt met het verspreiden van overlijdensberichten, waarbij de focus ligt op rust en duidelijkheid. Mooie bijkomstigheid: deze website geeft de mogelijkheid om je bericht te delen via e-mail of social media. Zo kun je snel een grote groep mensen bereiken.

Herdenkingsstatus op Facebook

Als je enkel en alleen je eigen kring in wilt lichten, is de herdenkingsstatus op Facebook wellicht een optie. Als iemand overlijdt en de Facebook-pagina 'blijft achter', dan geeft Facebook de nabestaanden twee opties: het Facebook-account van de overleden persoon herdenken of definitief verwijderen. Het Facebook-account op de herdenkingsstatus zetten is letterlijk met een druk op de knop gedaan. Enne... je bereikt er direct de hele vriendenlijst mee. Snel en effectief dus.

Persoonlijke Requiem

Deze variant is voor de mensen met een creatieve geest. Je kunt hier namelijk een condoleance plaatsen in de vorm van tekst, maar ook middels een foto, tekening of herinnering. Ook hier kun je van alle berichten een bundeling maken door middel van een herinneringsboek.

Aggeloo

Heb je een eigen website? Dan is Aggeloo misschien wel jouw ding. Deze website integreert een condoleanceregister in jouw eigen website, die ook nog eens aangesloten kan worden op je eigen e-mailserver. Ook handig: nabestaanden kunnen kiezen uit meerdere vormen van privacy en kunnen tevens een herinnering delen door middel van bijvoorbeeld een foto of verhaal.

Pastbook

Van foto's tot eigen quotes: op dit platform kun je iemand die je onlangs hebt verloren eren door middel van een eigen samengesteld boek. Ook hier kun je weer een tastbaar boek van maken. Ken jij nog digitale condoleanceregisters die ontbreken in dit lijstje? Laat het ons dan weten.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Mientje op 17 jul. 2021 11:20
"Lieve kinderen en famielie wij wensen juli heel veel sterkte met het verlies van juli vader en Opa en dan op zo’n Brute manier geen woorden voor ik zal voor juli bidden🙏"

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje