Terug naar overzicht

Rouwkaarten voor kinderen: tips & ideeën

04/05/2021
Redactie
Delen:
rouwkaarten voor kinderen

Het kan een lastige opgave zijn om te bedenken hoe een rouwkaart eruit moet komen te zien... Zeker als het een overlijden van een kind betreft. Je wilt immers dat de kaart een stukje persoonlijkheid van hem of haar met zich meedraagt; dat het een kaart is die de jeugdigheid van jouw kleintje uitstraalt. Om jou een klein beetje op weg te helpen, hebben we een aantal mooie ideetjes voor rouwkaarten voor kinderen verzameld. Dit zodat jouw kleintje ook op papier een bijzonder eerbetoon krijgt.

Tekening

Heb je nog een aantal mooie tekeningen van jullie mannetje of meisje in de kast liggen? Hoe mooi is het dan om één van deze kunstwerkjes te gebruiken als uitgangspunt voor de rouwkaart? Houd de kaart simpel en druk enkel de afbeelding af in een basic kleur, of speel met kleuren en combineer verschillende tekeningetjes met elkaar. Ook mooi: ga voor een gekleurde kaart en laat de afbeelding in witte inkt afdrukken.

Water color effect

Een water color effect -ook wel bekend als aquarel verven- is de perfecte manier om een speels randje aan een rouwkaart te geven. Zeker in het geval van rouwkaarten voor kinderen kan dit effect een 'jong' randje aan het geheel toevoegen. Het fijne aan 'water coloring' is het feit dat je meerdere kleuren met elkaar kunt combineren. Voer dit effect door over de hele kaart of kies ervoor om enkel de randen te voorzien van water coloring, bijvoorbeeld in de kleuren die hem of haar het meeste typeren.

Favoriete held of heldin

Elk kind heeft wel een 'held' of 'heldin' waar 'ie tegenop kijkt. Bij de ene is dat bijvoorbeeld superman, terwijl de ander juist weer helemaal verkikkerd is op Dora. Deze held of heldin was voor hem of haar heel erg belangrijk en dit maakt het onderdeel van de identiteit van jouw kleine. Je hoeft de rouwkaart natuurlijk niet helemaal in het teken te zetten van deze superheld, maar je kunt het ook subtiel doorvoeren, bijvoorbeeld op de enveloppe en in een kleiner formaat in een linker- of rechterhoek van de rouwkaart.

Foto(collage)

Je kunt er ook voor kiezen om zijn of haar mooiste foto over de gehele voorkant af te laten drukken. Om het een wat rustiger effect te geven, kun je de foto bijvoorbeeld in zwart/wit laten afdrukken of de foto een speciaal effect mee te geven, zoals het lichtjes laten 'wegvallen' van de foto in de achtergrond. De kleuren komen dan wat minder hard naar voren. Ook een mooie optie is om van verschillende foto's een fotocollage te laten maken.

Mooi gedichtje

Soms kan een gedichtje perfect verwoorden hoe iemand was en wat jij daar bij voelt. In dat geval kan het ook heel mooi zijn om enkel en alleen een gedichtje op de voorkant af te laten drukken. Heb je zelf een aantal mooie woorden op papier weten te zetten, dan is het wellicht een idee om deze te gebruiken voor op de rouwkaart. Bekijk onze gedichtenpagina voor inspiratie. 

Rouwkaarten voor kinderen: extra tips

Zoals je bovenstaand hebt kunnen lezen, kun je rouwkaarten voor kinderen op verschillende manieren insteken. Natuurlijk weten ook wij dat het een heel persoonlijk ontwerpproces is; jij als vader of moeder kunt dan ook als enige aanvoelen wat past bij jouw kindje en hoe je dit kunt doorvoeren in de rouwkaart. Heb je al wel een globaal idee in je hoofd, maar wil je het geheel nét even wat meer 'afmaken'? Wellicht heb je wat aan onderstaande aanvullende tips.

  • Maak gebruik van een speels lettertype...
  • Of ga voor een lettertype in 'verfstijl', waardoor het lijkt dat de tekst met een kwast geschreven is
  • Heb je wat betreft ontwerp en kleuren al wel een idee, maar vind je het lastig om de kaart tekstueel verder in te vullen? Dan kun je de tekst ook vanuit je eigen perspectief en gevoelens insteken. Voorbeeld: "Proud dad of an angel, too beautiful for earth" of "A mother is not defined by the number of children you can see, but by the love she holds in her heart"
  • Maak de rouwkaart af door te kiezen voor een bijzondere envelop. Bijvoorbeeld in een specifieke kleur of met een bepaald patroontje

rouwkaart kind

Deze rouwkaart voor een overleden jongetje (in dit geval een fictieve personage, in opdracht van RememberMe) is gemaakt door Made for Moments. Zij beschikken over een ruim assortiment prachtige rouwkaarten voor kinderen en zijn dagelijks bereikbaar voor persoonlijk advies.

 

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje