0
Terug naar overzicht

Rouwvervoer voor bij een kinderuitvaart

14/07/2022
Redactie
Delen:
rouwvervoer voor bij een kinderuitvaart

Wij geven dagelijks inspiratie en tips om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk in te richten. Maar hoe geef je een persoonlijke invulling aan een kinderuitvaart? Ook daar hebben we tips voor. Eerder schreven we een artikel over kinderkistjes die speciaal voor baby's en kinderen worden gemaakt. Ook lieten we je zien dat er speciale kinderurnen zijn. Daarnaast kun je de uitvaart ook meer aan laten sluiten bij je kindje door te kiezen voor rouwvervoer, speciaal voor kinderen. Daarover geven we je in dit artikel een aantal mooie tips.

Rouwvervoer voor bij een kinderuitvaart 

Voor volwassenen zijn er veel mogelijkheden op het gebied van traditioneel en bijzonder rouwvervoer. Niet al deze mogelijkheden sluiten ook goed aan bij een uitvaart van een kindje. Zo kan een standaard zwarte rouwauto voor het afscheid van je kindje wellicht te groot en te zwaar aanvoelen. Gelukkig hebben wij een aantal passende alternatieven gevonden op het gebied van rouwvervoer voor bij een kinderuitvaart.

Minirouwauto

In plaats van een grote rouwauto of limousine kun je kiezen voor speciale kinderrouwauto’s, zoals de Minirouwauto. Deze auto’s zijn zodanig van formaat en inrichting dat de kist en eventuele naaste familieleden op een intieme manier naar de begraafplaats of crematorium kunnen rijden. Als aanvulling daarop kunnen de ouders of andere naaste familieleden eventueel zelf de auto besturen. Dat geeft het geheel een nog intiemere sfeer.

Eigen auto

In plaats van een rouwauto kun je ook je kind in je eigen auto vervoeren naar de begraafplaats of naar het crematorium. Je eigen auto voelt vertrouwder aan en geeft de reis iets persoonlijks mee. Rij zelf of laat een familielid de auto besturen, terwijl jij en je partner dicht bij je kind kunnen zijn.

Paard en kinderwagen

Een afscheid met paard en wagen is ook mogelijk bij een kinderuitvaart. Stapvoets maak je de laatste reis, terwijl alle nabestaanden in een rouwstoet mee kunnen lopen. Zo bestaat er een speciaal 'kinderkarretje'. Dit is een kleinere kar die geheel naar wens kan worden ingericht en wordt voortgetrokken door een Shetlanderpony.

Draagbaar met wade

In plaats van een vervoersmiddel kun je er ook voor kiezen om je kindje een stukje te dragen met een draagbaar. Als je kiest voor een draagbaar, dan is een wade een mooi alternatief voor de kist. Bij Saramare en Koester maken ze prachtige wades van zachte stoffen. Je kunt je kindje hier in wikkelen en hem of haar op de draagbaar leggen. Vervolgens kun je je kindje al lopend naar zijn of haar laatste rustplaats dragen.

We hebben nog meer tips en ideeën om een kinderuitvaart passend in te vullen. Je vindt hiervan een mooi overzicht op onze Pinterest pagina.

Bron kopfoto: Minirouwauto

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje