Terug naar overzicht

Bijzondere gedenkstenen voor kinderen

15/05/2017
Redactie
Delen:
Gedenkstenen voor kinderen

Niet alleen volwassenen verdienen een mooi eerbetoon in de vorm van een gedenksteen, ook aan de kleintjes onder ons moet gedacht worden. Want stel, je krijgt te maken met het overlijden van een kleintje en je kiest voor een begrafenis, wat zijn dan de mogelijkheden wat betreft gedenkmonumenten? Wij geven je een aantal opties voor bijzondere gedenkstenen voor kinderen.

Gedenkstenen voor kinderen met kleur

In het geval van een volwassene kiezen we in de meeste gevallen voor een gedenksteen in een neutrale kleur. In het geval van een overlijden van een kind(je) kun je er ook voor kiezen om een aantal kleurelementen toe te voegen. Dit kun je op verschillende manier doorvoeren. Zo kun je de 'steen' neutraal houden en gaan voor gekleurde letters, een gekleurd element (zoals een hart) in de steen laten graveren of gaan voor een gedenksteen in een bepaalde kleur en juist de letters/elementen neutraal houden. Bij Deja Stone zijn ze gespecialiseerd in het ontwerpen van gedenkstenen met mooie ontwerpen en kleuren. Zij maken gebruik van speciale materialen waarmee kleurbehoud voor langere tijd gegarandeerd kan worden.

Gedenkstenen met afdruk

In principe kun je gedenkstenen voor kinderen helemaal laten vormgeven zoals jij dat als ouder voor ogen hebt. Het is mooi om eens na te denken wat jouw kleine typeert en dit een plekje te geven op zijn of haar eerbetoon. Wat dacht je bijvoorbeeld van een afdruk van zijn of haar favoriete teddybeer? Of een afdruk van Nijntje, omdat je kindje hier altijd zo dol op was? Wat je ook kunt doen is een bepaalde vorm laten uitsnijden. Een bedrijfje dat hier vakwerk in levert is Grafkunstenaar Christine Kortland.

Gedenkstenen gemaakt van glas...

In het geval van gedenkstenen voor kinderen wordt er vaak gekozen voor glas. Waarom? Omdat dit vaak wat minder 'zwaar' oogt dan bijvoorbeeld een stenen monument. Het mooie aan glas is dat je er een hoop mee kunt doen. Zo kun je er een tekst in laten graveren, kun je met kleuren werken die er heel mooi op uitkomen en kun je tevens het glas in een vorm naar keuze laten uitsnijden. Bij Van der Bok glas en steen bewerking maken ze prachtige, glazen grafmonumenten.

Gedenkstenen gemaakt van mozaïek

Je kunt ook voor een kleurrijke en kunstzinnige grafsteen gaan voor een kind. Bij Gedenkmozaiek verzorgen ze een kleurrijk gedenkteken die op maat en met de hand is gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie vlinder of een olifantje. De mozaïeken kunnen gemaakt worden op beton, natuursteen, keramiek, staal en ook op 3D-prints.

...Of van RVS

RVS -voluit geschreven Roest Vrij Staal- oogt, net als glas, net even iets minder 'hard' dan vele steensoorten. Ook hierin kun je jouw persoonlijke tekst laten graveren en gebruik maken van kleuren.

Een combinatie van RVS en glas

Wat je ook vaak ziet bij gedenkstenen voor kinderen is dat er gebruik wordt gemaakt van een combinatie van RVS en glas. Zo kun je bijvoorbeeld het staande deel van glas laten ontwerpen en het liggende deel van roestvrijstaal. Ook mooi: dit ontwerp doorvoeren en dan het liggende gedeelte vullen met mooie, gekleurde steentjes.

Laat 'm maken in een bepaalde vorm

Net zoals dat je gedenkstenen voor kinderen kunt voorzien van een mooi element, zoals een hartje, regenboog of ster, kun je er ook voor kiezen om de gedenksteen in een bepaalde vorm te laten maken. Dit kan zowel bij een gedenkmonument van steen als van glas. Mooie ontwerpen die wij hier op de redactie al voorbij hebben zien komen? Een gedenksteen waarbij de voetbalschoenen van een jongetje als uitgangspunt zijn gebruikt, een gedenksteen voor een meisje in de vorm van een kroon en een gedenksteen uitgesneden in de vorm van een groot hart. 

Heb jij nog mooie andere voorbeelden van bijzondere gedenkstenen voor kinderen? Laat het dan in een reactie onder dit artikel weten.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje