0
Terug naar overzicht

5 inspiratie-tips voor een unieke rouwkaart

27/11/2015
Redactie
Delen:
unieke rouwkaart

Tegenwoordig is er volop keuze voor wat betreft het ontwerp van de rouwkaart. Het hoeft allang niet meer een kaart te zijn met de welbekende zwarte rand.  Je kunt bijvoorbeeld kaarten bestellen die al grotendeels zijn opgemaakt volgens een bepaald design, maar je kunt ze ook helemaal op maat laten maken. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is op dit gebied? Kijk dan eens bij onze partners die rouwkaarten maken.

Wil je dat de rouwkaart goed aansluit bij de persoon in kwestie? Dan zijn er verschillende manieren die ervoor zorgen dat de kaart bijzonder wordt en recht doet aan iemands leven. Hieronder volgen vijf tips voor het ontwerpen van een unieke rouwkaart.

5 tips voor het ontwerpen van een unieke rouwkaart:

  1. De meeste kaarten heb je in een aantal standaardformaten. Je kunt hier echter ook van afwijken. Je zou bijvoorbeeld voor een kleiner formaat kunnen gaan. Of juist voor een groot formaat, bijvoorbeeld A4. Of wat dacht je van een 3-luik. Op die manier krijgt de kaart meteen een andere look and feel.
  2. Je kunt ook variëren in de papiersoort. Door een zwaarder materiaal of bijvoorbeeld een glimmend (glossy) materiaal te nemen valt de kaart meteen op. Of gebruik een extra glinstering in de kaart. Ook zou je kunnen kiezen voor een andere kleur papier, bijvoorbeeld de kleur waar iemand heel erg van hield.
  3. Voeg iets kleins toe aan de kaart wat iemand symboliseert. Hield iemand van bloemen, dan zou je wat bloemblaadjes erbij kunnen voegen. Of brandde iemand vaak wierook dan zou je dat erbij kunnen voegen.
  4. Als iemand erg creatief was dan kun je wellicht iets van het eigen werk verwerken in de kaart. Gebruik als afbeelding bijvoorbeeld een eigen tekening of schilderij van de persoon in kwestie.  Of gebruik een mooie tekening van een kind of kleinkind om het persoonlijk te maken.
  5. Gebruik beeldmateriaal wat iemand typeert. Dat kan een portretfoto zijn. Maar je kunt ook aan een bepaald thema denken. Was iemand een echte liefhebber van paarden dan kun je daar ook een afbeelding van gebruiken.

De tekst op de rouwkaart

Naast vorm en design kun je met de tekst op de rouwkaart ook iets creatiefs doen waardoor een unieke rouwkaart ontstaat. Zo zie je wel vaker dat er een gedicht op de rouwkaart wordt geplaatst, maar dat kan bijvoorbeeld ook een (deel uit een) songtekst zijn die toepasselijk is. Of een mooie quote die bij de overledene past. Bezoek bijvoorbeeld eens onze pagina met heel veel mooie quotes over rouw en verlies. Een andere optie is om in de tekst iets te vertellen over de persoon; wat typeerde hem of haar, wat waren hobby's, wat vond hij/zij belangrijk? Door hierover iets op te nemen in de tekst wordt het meteen een stuk persoonlijker. In het artikel 'wat zet je op de rouwkaart' vind je overigens allerlei tips over wat je op de rouwkaart kan schrijven.

Heb jij een goed idee voor een unieke rouwkaart?

Als je een van bovenstaande ideeën wilt verwerken in de rouwkaart, zorg er dan voor dat je je wensen vooraf goed afstemt met de leverancier van de kaarten om te zien wat ze voor jou kunnen betekenen. Heb jij zelf nog ideeën hoe je een kaart meer persoonlijk kunt maken? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel. Alle ideeën zijn welkom!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje