Terug naar overzicht

Laatste rit: 10 bijzondere vervoersmiddelen

16/11/2015
Olga Bouwens
Delen:
bijzonder rouwvervoer

Traditioneel gezien is de zwarte zogenoemde lijkwagen voorzien van zwarte vlaggen het meest gangbare vervoermiddel voor de laatste rit. Maar er zijn nog veel meer vervoersmiddelen waar je uit kunt kiezen. Hier een greep uit de vele voorbeelden van bijzonder rouwvervoer.

10 voorbeelden van bijzonder rouwvervoer

 1. Lopend
  Met een zogenaamde loopkoets kun je gezamenlijk de kist al lopend vervoeren. Het bedrijf Loopkoets biedt deze mogelijkheid. Op deze manier is een dierbare dichtbij tijdens de laatste rit. Een unieke manier om iemand naar zijn of haar eindbestemming te brengen.
 2. Per fiets
  Een speciale fiets waarmee je een kist kunt vervoeren...Ja, het bestaat. Onder andere het bedrijf De uitvaartfiets biedt de mogelijkheid om hun bakfiets te huren voor het vervoeren van de kist.
 3. Met paard en wagen
  Ook met paard en wagen is een optie. Stalhouderij Haasnoot heeft bijvoorbeeld een zwarte en een witte koets waarmee de kist kan worden vervoerd. Dat geeft een heel ander aanzicht dan een auto.
 4. Achter een koe
  Rouwkoe.nl heeft wel een heel unieke manier om kisten te vervoeren. Namelijk een koets welke wordt voortgetrokken door koe Leentje. Speciaal voor de echte koeienliefhebbers.
 5. Op de motor
  Op de zijspan van een motor naar je laatste rustplek worden gebracht is iets wat bijvoorbeeld uitvaartmotor.com aanbiedt. De motor is in het hele land beschikbaar en er kan ook iemand achterop.
 6. In een mini
  Minirouwauto’s.nl maakt het mogelijk de laatste rit in een Mini te doen. Je kunt de witte Mini met of zonder chauffeur huren en in heel Nederland gebruiken. Een deel van hun opbrengt gaat naar een goed doel.
 7. In een auto naar keuze
  Verhuurbedrijven krijgen steeds meer auto’s in hun assortiment rouwvervoer. Zo heeft Van der Lans & Busscher een heel brede collectie rouwauto’s; traditioneel, modern, oldtimers, roze, wit, zwart en ga maar door. Van alles wat.
 8. In een truck
  Onder andere het bedrijf Uitvaarttruck.nl biedt de mogelijkheid voor het vervoeren van de kist in een truck. Wellicht een passend idee voor iemand die vrachtwagenchauffeur is geweest. Of voor de echte truckliefhebber.
 9. In een bus
  Door een bus te gebruiken creëer je de mogelijkheid om met meerdere mensen gezamenlijk de rit met de overledene te maken. Onder meer het bedrijf Van de Poel Uitvaartvervoer heeft een dergelijk bus in het assortiment. Hun ‘ Uitvaartbus’  biedt plek aan 15 mensen.
 10. In een VW-busje
  Kever Events zet een VW T2 bus in om de kist in te vervoeren. Zij brengen hun VW busjes in allerlei kleuren op elke gewenste locatie. Je kunt zelf achter het stuur gaan of gebruik maken van een van hun chauffeurs.

Bespreek je wensen

Zo zie je maar dat een zwarte rouwauto niet de enige optie is. Er is een ruime keuze uit verschillende mogelijkheden voor wat betreft bijzonder rouwvervoer. Bedenk dus goed wat je wensen zijn, bespreek de mogelijkheden en kies iets wat past.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje