0
Terug naar overzicht

Uitvaart in beeld: Sprookjesachtige uitvaart

06/07/2023
Redactie
Delen:
Sprookjesachtige uitvaart

In de reeks 'Uitvaart in beeld' geven we inspiratie voor bijzondere uitvaarten. We laten aan de hand van foto's en video zien hoe een bijzondere uitvaart er uit kan zien en geven onderin tips over hoe je dit kunt organiseren en waar je dan op moet letten. Dit keer brengen we een sprookjesachtige uitvaart in beeld.

Deze video, gemaakt door Uitvaartfilm.nl, geeft een mooie indruk van de sprookjesachtige uitvaart in woord, beeld en zang.

De foto's, gemaakt door Dagliefste, geven beeldend weer hoe je een sprookjesachtige uitvaart in kunt richten.

Een sprookjesachtige uitvaart, hoe organiseer je deze?

Een sprookje is in oorsprong een mondeling overgeleverd volksverhaal dat gebruikmaakt van magie en fantasie. Heb je er ooit aan gedacht om deze elementen door te voeren in een uitvaart? Vast niet, maar wij wel! Op deze manier geef je de uitvaart namelijk iets zachts en idyllisch mee. En dat is nu juist wat een uitvaart heel mooi en persoonlijk kan maken. Wij geven je tips hoe je een sprookjesuitvaart kunt organiseren en geven informatie over de bedrijven die geholpen hebben bij deze uitvaart.

In de buitenlucht

Onze eerste tip is om een sprookjesachtige uitvaart buiten te organiseren, in de buurt van planten, bomen en bossen. Door de natuur te betrekken in de aankleding creëer je al snel een sprookjesachtige sfeer. Lukt het niet om de uitvaart buiten te organiseren, bijvoorbeeld vanwege het weer? Probeer dan zo veel mogelijk natuur naar binnen te halen. Denk aan grote groene (hang)planten, mos en dennenappels.

Zachte, naturel kleuren

Om dicht bij het thema te blijven kun je het beste kiezen voor zachte naturel kleuren. Die kun je terug laten komen in de bloemen en aankleding. Op zoek naar de juiste bloemen? De bloemen die je hier terugziet zijn verzorgd en gestyled door Uitvaartbloemist In Memoriam. Bij hen kun je aangeven hoe je de uitvaart voor je ziet en zij gaan vervolgens kijken welke bloemen en aankleding daarbij aansluiten. Zo hebben zij voor deze uitvaart bedacht om kleine flesjes in de bomen te hangen met daarin een witte orchidee en om daarnaast witte linten in de takken te hangen. In plaats van een stuk op de kist hebben ze ervoor gekozen om witte bloemblaadjes en een 'rozenkussen' in de kist te leggen en om een groot boeket naast de kist te plaatsen. Dit levert een prachtig sereen plaatje op.

Sneeuwwitje kist

De kist is zoals je kunt zien doorzichtig, met aan de hoeken sierlijke houten ornamenten. Deze zeer bijzondere kist van Beerenberg wordt ook wel de 'sneeuwwitje kist' genoemd. Meer sprookjesachtig kan bijna niet... Maar je kunt bij hen ook terecht voor een houten kist met daarop iedere willekeurige print. Zo zou je om het sprookjesachtig te houden ook kunnen kiezen voor afbeeldingen van elfen en feeën of iets anders sprookjesachtigs. Kom je er niet goed uit? Geen probleem. De twee creatieve eigenaren van Beerenberg denken graag met je mee.

 

Een VW busje als rouwvervoer

Met rouwvervoer is heel veel mogelijk tegenwoordig. Toen we Straver Mobility vroegen welke van hun rouwauto's het beste bij een sprookjesthema zou passen, stelden ze de VW-bus voor. Inderdaad goed geschikt om bij dit thema te gebruiken. Het dak van de VW-bus is ook nog eens voorzien van een prachtige sprookjesachtige schildering...Maar je zou bij dit thema ook voor een witte oldtimer kunnen gaan, die ook bij Straver te verkrijgen is. Hun wagenpark is heel breed en divers.

Levensverhaal in woord, zang en piano

Bij een sprookjesachtige uitvaart is het haast zonde om een CD op te zetten...Daar hoort gewoon live muziek bij. De muziek bij deze uitvaart is verzorgd door Luizter. De pianist en de prachtige witte piano passen perfect in het plaatje van een sprookjesachtige uitvaart. Met zijn piano begeleidt hij de zangeres die een levensverhaal ofwel 'Luizterverhaal' over de overledene zingt. De meest memorabele momenten uit het leven worden afgewisseld met live gezongen muziekfragmenten uit bekende popsongs. Gesproken woord, zang en piano weten zij prachtig bij elkaar te brengen. Perfect geschikt voor bij een sprookjesachtige uitvaart.

Foto en film als mooi aandenken

Als je zo'n mooie sprookjesachtige uitvaart organiseert voor een overleden dierbare dan kan foto- en videomateriaal eigenlijk niet ontbreken. Deze uitvaart is gefotografeerd door Dagliefste. Het is haar professionaliteit om uitvaarten te fotograferen. Zonder dat je het echt doorhebt weet zij de gehele uitvaart samen te vatten in een prachtige fotoreportage. Daarnaast is deze uitvaart ook gefilmd door Uitvaartfilm.nl. Zij filmen de uitvaart van A tot Z en maken een professionele videocompilatie van de meest belangrijke momenten. Op die manier kun je de uitvaart later nog eens terug zien. En kunnen ook mensen die er niet bij konden zijn de uitvaart terug kijken. De foto's in dit artikel zijn gemaakt door Dagliefse en de film door Stateofdreaming.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het regelen van een sprookjesachtige uitvaart maar ook bij andere zaken.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje