Terug naar overzicht

Afscheid nemen in een historische en serene omgeving

04/03/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
abdijhof marienkroon
Advertorial

In Nieuwkuijk, behorend tot de gemeente Heusden, bevindt zich de voormalige Cisterciënzer abdij ‘Mariënkroon’. Deze bijzondere locatie, die nu bekend staat als Abdijhof Mariënkroon, kent een rijke geschiedenis die terug te zien is in de prachtige gebouwen. Naast de historische sfeer, een hardwerkend team en de prachtige binnenruimtes, maakt het 9 hectare grote groengebied Abdij Mariënkroon tot dé perfecte locatie voor uitvaarten en condoleances.

Diversiteit respecteren en waarderen

De abdij heeft in het verleden veel veranderingen en renovaties ondergaan. Van Kasteel Onsenoort in de 16e eeuw naar het Cisterciënzerklooster ‘Onze Lieve Vrouw van Onsenoort’ in 1903 tot uiteindelijk Abdij Mariënkroon in 1957. In de loop der jaren nam de belangstelling voor het leven als monnik af en in 2002 is de abdij overgedragen aan de Focolarebeweging. Het doel is broederschap bevorderen en een ​​meer verenigde wereld bereiken waarin mensen diversiteit respecteren en waarderen. Tot op de dag van vandaag zet Mariënkroon zich in voor verschillende vormen van dialoog, het bouwen van bruggen tussen de mensen, de culturele groepen en op elk gebied van de samenleving. Iedereen, ongeacht religie, wordt warm verwelkomd en voor iedereen staat de deur van Abdijhof Mariënkroon open.

Tegenwoordig biedt de abdij als conferentiecentrum Abdijhof Mariënkroon onder andere accommodatie voor groepen die willen vergaderen, voor congressen, retraites, teambuilding, (familie)activiteiten, bed and breakfast, bruiloften en vele andere soorten bijeenkomsten, waaronder uitvaarten en condoleances.

Afscheid nemen in alle rust

Abdijhof Mariënkroon biedt voldoende ruimte om samen te komen en de natuurrijke omgeving ademt een serene sfeer. "Op het moment dat families binnenkomen voelen zij meteen de rust die de locatie uitstraalt", vertelt Jean-Marc Ziadé, event manager van Abdijhof Mariënkroon. In de familietent, die zich op het prachtig groene terras achter de abdij bevindt, is het ook goed toeven. Vooral met mooi weer kan een afscheid in de schitterende buitenlucht een bijdrage leveren aan een warme herinnering. 

"Op het moment dat families binnenkomen voelen zij meteen de rust die de locatie uitstraalt."

Er is veel mogelijk voor de uitvaart!

Abdijhof Mariënkroon beschikt over een kapel, verschillende zalen en uitgebreide cateringmogelijkheden voor de uitvaart en/of condoleance. De grootste zaal biedt op anderhalve meter plek voor maximaal 120 personen (normaal 310 personen) en het kapel aan maximaal 55 personen (normaal 200 personen). Ook zijn livestream services mogelijk, of een eigen zangkoor tijdens het afscheid en de mogelijkheid om de bar te reserveren.

Om de nabestaanden te ontzorgen zijn er diverse arrangementen samengesteld voor het afscheid. Deze kunnen als het ware direct worden georganiseerd door het Abdijhof-team, maar nabestaanden zijn er uiteraard vrij in om hiervan af te wijken en hier een geheel eigen invulling aan te geven. Wil men na de crematie of begrafenis slechts samenkomen om op deze mooie locatie te proosten op het leven van de overledene? Of liever een totaalpakket inclusief catering met onbeperkt koffie, thee en water, zaalverhuur met een privé-ingang en livestreaming? Vrijwel alles is mogelijk! Verder kunnen er, indien gewenst, ook externe partijen ingezet worden die een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan een persoonlijk afscheid.

Daarnaast is het ook mogelijk om te overnachten bij Abdijhof Mariënkroon. Dit is fijn als er bijvoorbeeld familie van ver komt of als de familie behoefte heeft om de dagen rondom het afscheid meer tijd met elkaar door te brengen. In de omgeving kun je genoeg ontspanning vinden wanneer daar behoefte aan is, bijvoorbeeld met een wandeling door het bos. Gezonde afleiding in een periode van verdriet kan je goed doen!

Een betekenisvolle ervaring creëren

Bij Abdijhof Mariënkroon doen zij hun uiterste best om iedereen zich welkom te laten voelen. Ondanks het verdriet bij de nabestaanden worden de gasten zo veel mogelijk op hun gemak gesteld. Bij het organiseren van een uitvaart of condoleance kunnen nabestaanden tijdsdruk ervaren, er moet nog van alles geregeld worden en het moet natuurlijk goed gaan. Dat begrijpt het Abdijhof-team maar al te goed: “We luisteren altijd naar de wensen en behoeften van de familie. We nemen echt de tijd met ze, zodat er geen haast bij komt kijken en zodat ze na afloop het gevoel hebben dat aan al hun wensen is voldaan. We willen betekenisvolle ervaringen creëren.”

Een prachtige locatie, veel natuur, mooie oude gebouwen en het feit dat de gasten zich gehoord en gezien voelen maken Abdijhof Mariënkroon tot een uitnodigende en onvergetelijke plek voor de uitvaart of condoleance. De combinatie van natuur en historie geven het geheel een unieke ambiance. 

Wil je meer weten over Abdijhof Mariënkroon en de mogelijkheden om hier het afscheid van een dierbare te organiseren of na de crematie of begrafenis nog even samen te komen om herinneringen op te halen bij de koffietafel? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op met het Abdijhof-team.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje