0
Terug naar overzicht

Uitvaart in een kasteel of landgoed

03/03/2016
Redactie
Delen:
Uitvaart in een kasteel of landgoed

Vroeger als klein meisje wilde ik prinses worden en in een groot kasteel wonen. Tegenwoordig weet ik wel dat je niet zomaar prinses wordt en dat je niet even in een kasteel gaat wonen. Een landgoed werd de volgende droom, een waar ik nog heel hard aan werk... Een kasteel en een landgoed hebben een grote aantrekkingskracht op mij. De rust en stilte, de prachtige natuur en de idyllische sfeer. En vaak gelegen op prachtlocaties. Dit klinkt ook als de perfecte locatie om een uitvaart te organiseren. En dat kan tegenwoordig!

Een uitvaart in een kasteel

Nederland bezit prachtige kastelen die geschikt zijn voor een uitvaart en die deze mogelijkheid ook aanbieden, zoals Kasteel de Hooge Vuursche. Een kasteel heeft vaak de beschikking over meerdere, nostalgische kamers. Dit betekent dat je in de ene zaal de afscheidsceremonie kunt houden en in een andere zaal terecht kunt om met elkaar een hapje en een drankje te nuttigen. Sommige kastelen liggen in de buurt van een begraafplaats of crematorium. Hierdoor kan na de afscheidsceremonie de kist in alle stilte naar het graf of crematorium worden begeleid en vervolgens kan iedereen in het kasteel weer samenkomen.

Een uitvaart op een landgoed

Ook aan landgoederen ontbreekt het niet in Nederland. Landgoed te Werve en Landgoed Vollenhoven bieden allebei de mogelijkheid om een uitvaart te houden. Net als in een kasteel heb je op een landgoed de beschikking over meerdere kamers waardoor je ervoor kan kiezen om de gehele uitvaart op het landgoed te laten plaatsvinden, maar natuurlijk kun je hier ook rustig samenkomen voor alleen de condoleance.

De mogelijkheden bij een uitvaart in een kasteel of landgoed

Als het mooi weer is kun je buiten op het terras plaatsnemen. Landgoederen en kastelen staan bekend om hun prachtig aangelegde tuinen. Bij mooi weer dus de perfecte omgeving om nog even samen te komen na het afscheid. Een andere optie is om de dienst 's avonds te houden. Denk je eens in hoe mooi het kasteel of landgoed erbij ligt met de juiste verlichting. Zo ontstaat er een intieme sfeer voor een persoonlijk afscheid.

Beide locaties hebben vaak al genoeg uitstraling van zichzelf, maar ik kan het me voorstellen dat je er graag nog een persoonlijke draai aan geeft. Dit kan door middel van de decoratie. Denk aan het aankleden van het podium om te speechen of de plek waar de kist geplaatst wordt. Het personeel denkt ook vaak mee over de mogelijkheden voor een stijlvolle uitvaart.

Daarnaast is het ook handig dat het personeel kan helpen met de catering. Ga je na de dienst alleen iets drinken met de gasten om na te praten of ga je voor een uitgebreid buffet? Het is allemaal mogelijk.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje