0
Terug naar overzicht

Uitvaart in de lente: tips & inspiratie

21/03/2016
Redactie
Delen:
Uitvaart in de lente

De lente is een mooi seizoen, één waar de vogels fluiten en de eerste zonnestralen zich eindelijk weer laten zien. Bij een uitvaart in de lente is er dus een dubbel gevoel. De dag van een begrafenis of crematie is een beladen dag, terwijl de omgeving licht en vrolijkheid uitstraalt. Zie dit prachtige licht als iets moois op deze dag en lees hier hoe je de lente op een mooie manier kunt verwerken in het afscheid.

Locatie met buiten- én binnenmogelijkheden

In de lente kan het met het weer alle kanten op gaan. Zowel regen als zon kunnen voorbij komen. Het is verstandig om hier de uitvaartlocatie op af te stemmen; ergens waar je zowel naar binnen als naar buiten kunt dus. Een alternatief kan zijn om bij een buitenlocatie een tent neer te zetten. De volgende uitvaartlocaties passen perfect bij een uitvaart in de lente:

Lentedecoratie

Alles wat je in de lente terugziet kun je toepassen in de decoratie voor het afscheid. Memorabele keien kun je inzetten voor het gastenboek. En een imposante bloemenmuur als kleurrijke achtergrond voor de afscheidsceremonie. Typische lentekleuren zijn groen, geel en blauw, vaak in de zachte variant met veel pasteltinten.

Typische lentebloemen

Bloemen die je kunt gebruiken voor het rouwstuk of de rouwkrans in de lente zijn onder andere Gardenia, Iris, Jasmijn, Kamille, Narcis, Syringen, Rozen, Tulpen en Vergeet me nietjes. Ook bloesembomen geven een romantische uitstraling. Voor een meer ontspannen thema zet je de bloemen in emmers in plaats van vazen.

Catering voor een uitvaart in de lente

Frisse drankjes zoals verse fruitsappen met appel, citroen, frambozen of aardbeien kun je serveren in limonadekannen. Wijn met bubbels of koud bier zijn alcoholische drankjes die geschikt zijn in dit seizoen. Na de afscheidsceremonie zijn zoete lekkernijen als een naked cake, kokos cake, lemon cake of een fruitsalade een goede aanvulling. Voor de hartige gerechten kun je denken aan wraps, taco’s, pastasalade, loempia’s en gazpacho .

Rouwvervoer in de lente

De fiets lijkt ons een bijzonder vervoersmiddel voor een uitvaart in de lente. Dit seizoen is ook geschikt om het rouwvervoer te versieren. Heb jij nog mooie, aanvullende tips? Laat het ons dan weten in een reactie onder dit bericht.

Delen:

Leveranciers

Ben je op zoek naar bedrijven die kunnen bijdragen aan een mooie lente uitvaart? Bekijk dan onderstaande bedrijven.
Bekijk alle leveranciers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje