Terug naar overzicht

Een imposant afscheid in het culturele hart van Rotterdam

24/06/2021
Redactie
Delen:
arminius
Advertorial

Op loopafstand van Rotterdam Centraal en gelegen aan het Museumpark, staat het prachtige gerestaureerde Rijksmonument Arminius. Een unieke locatie met een centrale ligging waar het altijd bruist. Arminius mag zich met zijn rijke geschiedenis een prachtig cultureel erfgoed van Rotterdam noemen. Het rijksmonument is vernoemd naar Jacobus Arminius, de grondlegger van het Remonstrants christelijke geloof.

De kerk is tegenwoordig toegankelijk voor allerlei bijeenkomsten zoals bruiloften, vergaderingen, diplomeringen, debatten, maar ook voor uitvaarten en condoleances. Als je op zoek bent naar een bijzondere locatie voor een memorabel afscheid van een dierbare, kan er aan Arminius gedacht worden!

Een authentiek en klassiek uiterlijk

Het monument werd in 1895 gebouwd, ruim 200 jaar na het overlijden van Arminius. Om het pand zoveel mogelijk in zijn originele staat te onderhouden werd Stichting Arminius in het leven geroepen. Het naleven van dit doel is hun prioriteit, waardoor het monument zijn authentieke en klassieke uiterlijk heeft behouden en hiermee als uitzonderlijke locatie voor uitvaarten en condoleances dient.

Vanaf het moment dat je Arminius binnenstapt, ervaar je de kalmte die de klassieke stijl uitstraalt. Het oude gebouw bestaat uit twee verdiepingen en meerdere binnenruimtes. De Grote Zaal valt op door de hoge plafonds, de Jugendstil details, het prachtige orgel en fraai gerestaureerde glas-in-lood. Deze schitterende details en het veelzijdige karakter zorgen voor een imposante en intieme sfeer die een bijdrage levert aan een onvergetelijk afscheid. Vanuit de Grote Zaal loop je zo naar buiten waar je uitkijkt op de Singel.

Diverse ruimtes voor een persoonlijk afscheid

Elke ruimte straalt wat anders uit, waardoor nabestaanden de mogelijkheid hebben om te kiezen voor een ruimte die het beste overeenkomt met de persoonlijkheid van de overledene. Kies je voor knus en klein? Of past ruimtelijk en uitbundig beter bij je dierbare? 

Kunstliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in De Raadzaal. Deze zaal kenmerkt zich als een bijzondere zaal, doordat deze vol hangt met schilderijen van verschillende mensen die ooit gepredikt hebben in de Arminiuskerk. Voor een intiem afscheid met een knusse, maar tegelijkertijd luxe sfeer kun je het best terecht in de Commissiekamer. De Bovenzaal biedt zich als een ruimte met een ietwat moderner uiterlijk waar je je gasten kunt ontvangen na de crematie of begrafenis.

Wij bieden de mogelijkheid om een styliste in te schakelen om de gekozen ruimte naar wens te maken, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Onze zalen zijn al ontzettend mooi van zichzelf, dus meestal geven de families zelf aan dat ze aan bloemen al genoeg hebben", stelt Menoush Ibrahim, accountmanager bij Arminius.

Het maximaal aantal bezoekers per zaal varieert van 35 in de Raadzaal tot 450 mensen in de Grote Zaal. Met de richtlijnen zijn dat er nu 100.

Meerwaarde van de renovaties

De afgelopen jaren hebben er gefaseerd diverse renovaties in de Arminiuskerk plaatsgevonden, die de toegankelijkheid en het comfort van Arminius hebben verbeterd. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en er zijn liften aanwezig. Daarnaast biedt het verbouwde voorplein nu ook de gelegenheid om buiten samen te komen voor de condoleance en in de open lucht te proosten op het leven van een bijzonder mens die jullie allemaal moeten missen.

Op basis van de uitvaartwensen kunnen zij een passende catering verzorgen. Een extra dienst die zij aanbieden en die vooral in deze tijd van grote meerwaarde kan zijn is een livestream service. “Wij ondersteunen de gasten van A tot Z zodat de livestream ook daadwerkelijk van goede kwaliteit is."

Alles in goede banen leiden

Het team van Arminius bestaat uit mensen die een hart voor de zaak hebben, en dat straalt ervan af. De medewerkers werken met veel liefde en plezier, waardoor niet alleen de locatie warmte uitstraalt, maar ook het personeel. Daarnaast staan de uitvaartwensen en behoefte van de families altijd voorop. Menoush: “Iedereen heeft eigen wensen; de familie en de overledene. Tijdens de ceremonie willen ze deze het liefst allemaal verwezenlijken. Wij luisteren dan ook goed naar hun wensen en zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Daarnaast hebben wij nauw contact met de uitvaartondernemers en bespreken wij samen de wensen, zodat wij elkaar kunnen aanvullen. Het doel is uiteindelijk om een afscheid te laten plaatsvinden waar de nabestaanden met een warm hart op terug kunnen kijken.”

Het doel is uiteindelijk om een afscheid te laten plaatsvinden waar de nabestaanden met een warm hart op terug kunnen kijken.

 

Wil je meer weten over Arminius in hartje Rotterdam en de mogelijkheden om hier het afscheid van een dierbare te organiseren of na de crematie of begrafenis nog even samen te komen om herinneringen op te halen? Neem dan een kijkje op de website.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje