Terug naar overzicht

Moderne uitvaartmuziek uit 2021

24/02/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
 uitvaartmuziek uit 2021

Ook dit jaar hebben wij ter inspiratie een lijstje opgesteld met moderne uitvaartmuziek uit het jaar ervoor. Dit lijstje bestaat uit zes mooie nummers die in 2021 zijn uitgebracht en die geschikt zijn voor de uitvaart van een dierbare. Van een prachtige ballade tot pop, rock en andere muziekgenres. Kijk en luister je met ons mee?

6 x Moderne uitvaartmuziek uit 2021

1. Ed Sheeran - Visiting Hours

Het ontroerende nummer 'Visiting Hours' van Ed Sheeran ging vorig jaar viraal. Hij schreef dit lied nadat zijn goede vriend en bekende Australische producer Michael Gudinski overleed. Het nummer werd afgespeeld op zijn herdenkingsdienst. Het zou natuurlijk mooi zijn als we onze dierbaren konden opzoeken in de hemel, vooral op de dagen dat het gemis extra voelbaar is. Gewoon om weer even met je dierbare te kunnen praten... Daar zingt Ed Sheeran over in dit prachtige nummer. 'Visiting Hours' staat dan ook niet voor niets bovenaan ons lijstje met moderne uitvaartmuziek uit 2021.

2. Olivia Vedder, Eddie Vedder, Glen Hansard - My Father's Daughter

"And I'm right behind you. There's a light, there's a light. That shines wherever you go. I am my father's daughter", zingt Olivia Vedder met haar zachte, maar warme stem. Olivia Vedder, de dochter van Eddie Vedder, heeft dit nummer samen met haar vader en Glen Hansard geschreven voor de film Flag Day. Dit mooie nummer is niet alleen geschikt voor de soundtrack van een film, maar ook voor het afscheid van een geliefde vader.

3. Adele - To Be Loved

In 2021 kwam het album '30' van Adele uit, waar miljoenen fans van over de hele wereld naar uitkeken. Op het album staan meerdere wonderschone nummers die je op de uitvaart kunt afspelen. Het nummer 'To be loved' springt er voor ons echter uit. We kunnen van alles over dit nummer schrijven, maar eigenlijk zeggen de stem en de songtekst in onderstaande video genoeg... Dus klik snel op play als je het nummer nog niet eerder hebt beluisterd!

4. PJ Harding, Noah Cyrus - Dear August

Met 'Dear August' hebben Noah Cyrus en PJ Harding een tijdloze klassieker gecreëerd. Na meerdere samenwerkingen hebben de twee artiesten een onafscheidelijke band opgebouwd. Juli en augustus 2020 waren voor Noah de moeilijkste maanden van de coronapandemie. Ze verloor in deze periode haar oma, maar keek ondanks haar verdriet en depressie hoopvol naar de toekomst. 'Dear August' herinnert haar eraan dat je het licht aan het einde van de tunnel zult bereiken. Het is misschien niet makkelijk, maar je komt er wel. Rouwen na het overlijden van een dierbare is een intens proces, waarin naast verdriet ook angst en uitzichtloosheid een rol kunnen spelen. Dit lied biedt een beetje hoop en steun.

5. Imagine Dragons - Wrecked

In het nummer 'Wrecked' van Imagine Dragons hoor je invloeden van rock en pop. De inspiratie die leidde tot dit nummer was de schoonzus van frontman Dan Reynolds. Zij stierf in 2019 aan kanker. Dit nummer was zijn manier om met het verlies om te gaan, omdat muziek altijd al zijn toevluchtsoord is geweest. Een geschikt nummer voor op de uitvaart van een geliefde die van diverse rock genres hield.

6. Yebba - October Sky

Yebba verloor haar moeder een aantal jaar geleden door zelfdoding. In dit nummer stelt ze zich open over dit verlies. 'October Sky' lijkt een verhalende weerspiegeling hiervan. "There's a picture of us. In a layer of dust. On the mantle. Right by my cigarettes that I smoke since you left. 'Cause you said you had to fly. In your October sky", zingt de kwetsbare Yebba in deze prachtige ballad. 

Ken jij nog meer mooie nummers die passen in dit lijstje met moderne uitvaartmuziek uit 2021? Deel deze dan in de reacties!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje