0
Terug naar overzicht

Top 5 moderne uitvaartmuziek 2019

24/03/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaartmuziek 2019

Ieder jaar wordt er nieuwe muziek gemaakt met een mooie emotionele boodschap die bepaalde gevoelens en dierbare herinneringen naar boven brengt. Zoals voorgaande jaren hebben wij ook dit jaar een lijst gemaakt van onze favoriete nummers uit 2019 die geschikt zijn voor de uitvaart. In onze top 5 moderne uitvaartmuziek 2019 vind je mooie en geschikte nummers die je bijvoorbeeld kunt afspelen tijdens de afscheidsceremonie.

5 x moderne uitvaartmuziek 2019

1. Lewis Capaldi - Someone You Loved

Waarschijnlijk heb je dit nummer vorig jaar vaak op de radio voorbij horen komen. De naam van dit nummer zegt eigenlijk al genoeg. Het nummer gaat over een belangrijke persoon die veel voor Lewis Capaldi betekent, maar er niet meer is. 'Someone You Loved' doet je vrijwel meteen denken aan een dierbare persoon die je nu dagelijks moet missen, maar die je nog altijd in je hart meedraagt. Het is ongetwijfeld een mooi nummer voor op de uitvaart van een dierbare.

2. Sad Eyes - James Arthur

3. Kensington - Uncharted

Achter het nummer 'Uncharted' van Kensington schuilt een verdrietig verhaal. Deze hit uit 2019 gaat over een vriend van de gitarist die zijn broertje verloor. Uncharted betekent letterlijk vertaald 'niet in kaart gebracht'. Het nummer gaat over het moment van machteloosheid wanneer je te horen krijgt dat een dierbare er niet meer is. Kensington zingt dan ook "No one knows just what to say. It's like we're in uncharted territory. No one knows the proper way. It's like the ground has fallen from under me." Deze tekst omschrijft het gevoel van machteloosheid heel mooi. Het is een bijzonder en troostend nummer waar iedereen die iemand is verloren zich aan kan relateren. 

4. Suzan & Freek - Blauwe Dag

Ook dit nummer met een vrolijk deuntje heb je wellicht vaak voorbij horen komen op de radio. Het nummer 'Blauwe Dag' mocht zeker niet ontbreken in onze top 5 moderne uitvaartmuziek. De tekst is erg mooi voor een uitvaart van een geliefde of een beste vriend of vriendin die je heel erg moet missen. Een blauwe dag heeft twee betekenissen; het is een dag waarop je je niet zo goed voelt en het dondert, maar het kan ook een blauwe dag zijn als de wolken wegtrekken en de lucht weer hemelsblauw is. Nu je weet wat een blauwe dag in dit nummer inhoudt luister je er waarschijnlijk heel anders naar!

5. Maan - Ze huilt maar ze lacht

'Ze huilt maar ze lacht' is een prachtig nummer van Maan. Iedereen kan zich hier wel in vinden, vooral na het verlies van een speciale persoon. Het gevoel van verdriet en het gemis gaan nooit echt weg. Er zijn dagen dat je dit heel erg voelt, maar het van buiten niet laat merken. Je lacht, maar diep van binnen huil je. Maar er zijn ook momenten dat je jouw emoties de vrije loop laat gaan. Hier is helemaal niets verkeerd aan! Het is juist erg fijn als je kunt uiten hoe je je werkelijk voelt. Maan verwoordt dit erg mooi in dit nummer en daarom verdient 'Ze huilt maar ze lacht' een plekje in onze top 5 moderne uitvaartmuziek 2019.

De bovengenoemde lijst is slechts een greep uit de grote hoeveelheid mogelijke moderne uitvaartmuziek 2019. Is er nog een nummer uit 2019 dat in deze lijst hoort? Dan horen wij dat natuurlijk graag!

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje