0
Terug naar overzicht

Moderne uitvaartmuziek 2020: onze top 5

18/03/2021
Stephanie Sequeira
Delen:
uitvaartmuziek 2020

Zoals je inmiddels van ons gewend bent, delen wij ieder jaar een lijstje met moderne uitvaartmuziek uit het jaar ervoor. Het heeft even op zich laten wachten, maar ook dit jaar konden wij het niet laten om een top 5 op te stellen met mooie en geschikte nummers voor de uitvaart die in 2020 zijn uitgekomen. Kijk en luister je met ons mee?

1. To die for - Sam Smith

We trappen onze top 5 met moderne uitvaartmuziek 2020 af met het nummer To die For van zanger Sam Smith. In dit nummer zingt hij over het verlangen naar liefde en het gevoel van eenzaamheid. "I look for you. Every day, every night. I close my eyes. From the fear, from the light. As I wander down the avenue, so confused. Guess I'll try and force a smile". De mix van een traditionele piano en elektronische instrumenten in combinatie met de songtekst maken dit een prachtig nummer voor de uitvaart. De kans dat je jezelf en jouw gevoelens herkent in het nummer is namelijk vrij groot...

2. Sometimes - H.E.R.

"Pluk de dag, morgen is ons niet beloofd", je hebt dit vast wel eens van iemand te horen gekregen. Ook artiest H.E.R. is het eens met deze uitspraak. Zo erkent ze in haar nummer Sometimes onder andere dat dingen 'soms' niet gaan zoals we hadden gepland en dat we tegenslagen helaas moeten accepteren als onderdeel van het leven. Ook het verliezen van een dierbare kan soms compleet onverwachts gebeuren en ondanks dat we weten dat de dood bij het leven hoort, blijft het moeilijk en zwaar om afscheid te moeten nemen van iemand waarvan je houdt. Een mooi nummer dat zeker een plekje heeft verdient in onze top 5 met moderne uitvaartmuziek 2020.

3. Holy - Justin Bieber ft. Chance the Rapper

Het nummer Holy trekt waarschijnlijk een wat jongere doelgroep aan en is hierom dan ook een prachtig nummer voor de uitvaart van een jongvolwassene. Rap en zang komen samen in dit nummer waarin Justin Bieber en Chance the Rapper het hebben over dat veilige, en voor sommige zelfs heilige, gevoel dat je ervaart bij iemand waar je veel van houdt. Dat vertrouwde gevoel waar ze het over hebben kun je natuurlijk erg missen als een dierbare er niet meer is... Daarnaast willen zij met Holy steun en troost bieden in een moeilijke periode waarin het coronavirus binnen een korte tijd de wereld op zijn kop heeft gezet.

4. Anyone - Demi Lovato

Demi Lovato is de laatste jaren regelmatig voorbij gekomen in het nieuws, helaas niet altijd even positief... De zangeres vecht namelijk al jaren tegen haar depressie. Vier dagen nadat ze dit nummer had opgenomen in de studio nam ze een overdosis. Gelukkig heeft ze dit overleefd. Achteraf kwam ze tot het besef dat dit nummer eigenlijk een schreeuw om hulp was. Het is een emotioneel nummer en tegelijkertijd ook een prachtig nummer met een belangrijke verborgen boodschap. Ook na het verlies van een dierbare kun je je alleen voelen. Heb je behoefte om met iemand te praten? Wees dan niet bang om dit kenbaar te maken bij de mensen om je heen, zij staan vast een zeker voor je klaar! Je kunt er ook voor kiezen om in contact te komen met een rouwcoach.  Of past een lotgenotengroep beter bij jou?

5. If this is the last time - LANY

Heb je het tot nu toe droog kunnen houden? Dan kan het nummer 'If this is the last time' van de band LANY hier wellicht verandering in brengen. Deze tranentrekker is tot stand gekomen tijdens een vlucht naar Peking, toen één van de bandleden besefte dat het altijd de laatste keer kan zijn dat hij zijn familieleden, die al op leeftijd zijn, ziet. De zanger verontschuldigt zich tegenover zijn ouders voor de keren waarop hij de verkeerde keuzes maakte en hij maakt met deze ballade duidelijk hoeveel hij van zijn familie houdt. Een bijzonder nummer voor op de uitvaart van een overleden ouder bijvoorbeeld...

 

Ken jij zelf nog mooie nummers die vorig jaar zijn uitgekomen en thuishoren in dit lijstje met moderne uitvaartmuziek? Schroom niet om een reactie achter te laten! Wij lezen deze graag terug.

Delen:

Reacties (1)

Reactie van Monique van Someren op 18 mrt. 2021 14:02
"Bij de uitvaart van mijn zoon stond Ode aan het leven, van Diggy Dex op de playlist. Omdat het zo bij hem past. Hij liet zijn handicap achter op aarde."

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje